Бризбејн: Троицки сигуран, Лајовићу само три гема!

Виктор Троицки пласирао се у друго коло турнира из Серије 250 у Бризбејну, док је Душан Лајовић завршио учешће у првом колу. У Бризбејну, где се игра за 484.750 долара, половичан учинак српских тенисера претходне ноћи.

Тенис 05.01.2016 | 16:20
Бризбејн: Троицки сигуран, Лајовићу само три гема!

Половично!

Српски тенисер Виктор Троицки пласирао се у друго коло турнира у Бризбењну, пошто је рано јутрос победио Американца Стива Џонсона у два сета, 7:6, 6:1.

Нажалост, Душан Лајовић елиминисан је у истој рунди, јер је такође рано јутрос изгубио од чешког ветерана Радека Штепанека у два сета, 6:0, 6:3.

Троицки је 22. на АТП листи, а Џонсон је 32. Репрезентативац Србије добио је први сет у тај брејку, у коме је успео да направи два мини-брејка и победи 7:3 у том делу игре.

У другом сету, Троицки је био сигуран и већ на првом сервису противника је направио брејк, затим га одбранио, а онда направио још један и после свог сервиса повео са 5:0, чиме је меч био решен.

Противник Троицког у другом колу биће пети носилац, Бугарин Григор Димитров, а надигра ли њега, ривал у трећем колу могао би да му буде први носилац, Роџер Федерер.

Лајовић је 76. на АТП листи, али данас није имао шанси против 37-годишњег Штепанека, који последњих година игра углавном дубл, а на АТП листи је тек 197. То га, међутим, није спречило да у првом сету репрезентативцу Србије одузме сва три сервиса, а онда у другом направи један брејк, колико му је било довољно за тријумф.

Раније данас се у друго коло Бризбејна пласирао Виктор Троицки, који је победио Американца Стива Џонсона 7:6, 6:1.

Турнир у Бризбејну је из АТП серије 250 и игра се за укупни наградни фонд од 484.750 долара.

Новак Ђоковић, Јанко Типсаревић и Филип Крајиновић не учествују ове сезоне у Бризбејну.

Коментари / 0

Оставите коментар