Brizbejn: Troicki siguran, Lajoviću samo tri gema!

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira iz Serije 250 u Brizbejnu, dok je Dušan Lajović završio učešće u prvom kolu. U Brizbejnu, gde se igra za 484.750 dolara, polovičan učinak srpskih tenisera prethodne noći.

Tenis 05.01.2016 | 16:20
Brizbejn: Troicki siguran, Lajoviću samo tri gema!

Polovično!

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira u Brizbenjnu, pošto je rano jutros pobedio Amerikanca Stiva Džonsona u dva seta, 7:6, 6:1.

Nažalost, Dušan Lajović eliminisan je u istoj rundi, jer je takođe rano jutros izgubio od češkog veterana Radeka Štepaneka u dva seta, 6:0, 6:3.

Troicki je 22. na ATP listi, a Džonson je 32. Reprezentativac Srbije dobio je prvi set u taj brejku, u kome je uspeo da napravi dva mini-brejka i pobedi 7:3 u tom delu igre.

U drugom setu, Troicki je bio siguran i već na prvom servisu protivnika je napravio brejk, zatim ga odbranio, a onda napravio još jedan i posle svog servisa poveo sa 5:0, čime je meč bio rešen.

Protivnik Troickog u drugom kolu biće peti nosilac, Bugarin Grigor Dimitrov, a nadigra li njega, rival u trećem kolu mogao bi da mu bude prvi nosilac, Rodžer Federer.

Lajović je 76. na ATP listi, ali danas nije imao šansi protiv 37-godišnjeg Štepaneka, koji poslednjih godina igra uglavnom dubl, a na ATP listi je tek 197. To ga, međutim, nije sprečilo da u prvom setu reprezentativcu Srbije oduzme sva tri servisa, a onda u drugom napravi jedan brejk, koliko mu je bilo dovoljno za trijumf.

Ranije danas se u drugo kolo Brizbejna plasirao Viktor Troicki, koji je pobedio Amerikanca Stiva Džonsona 7:6, 6:1.

Turnir u Brizbejnu je iz ATP serije 250 i igra se za ukupni nagradni fond od 484.750 dolara.

Novak Đoković, Janko Tipsarević i Filip Krajinović ne učestvuju ove sezone u Brizbejnu.

Komentari / 0

Ostavite komentar