И Ана очајна на старту – пораз од 122. на свијету!!!

Српска тенисерка Ана Ивановић поражена је на старту сезоне од Наоми Броди из Велике Британије, резултатом 7:5, 6:4 на WТА турниру у Окленду.

Тенис 05.01.2016 | 17:00
И Ана очајна на старту – пораз од 122. на свијету!!!

Ивановићева је одиграла веома лош меч у првом колу Окленда и на крају је заслужено поражена од квалификанткиње и 122. играчице света.

Ана је тако наставила црни низ српских тенисерки – све четири наше представнице доживеле су поразе на старту сезоне.

Јелена Јанковић је у Бризбејну изгубила од Роберте Винчи са 2-1, Бојана Јовановски је у Шенжену узела само три гема против Ана-Лене Фридсам, док Александра Крунић није могла да се носи са Агњешком Радвањском на истом турниру.

Дуел две играчице Британка је боље почела и направила брејк у другом гему, али се Ивановићева вратила већ у следећем. Српкиња је у финишу још једном одузела сервис противници и очекивало се да ће рутински доћи до вођства у сетовима.

Међутим, стегла јој се рука и Броди се одмах вратила. Силовитим сервисима је повела и новим брејком дошла до сета. Ана је била нервозна током читавог меча, а то је показала у десетом гему другог дела игра. Имала је неколико добијених поена, као онај на меч лопти, али је промашивала зицере и изгубила меч који је трајао нешто више од 80 минута.

Тренутно 122. играчица планете позната је по снажном сервису, рекордерка је по броју ас удараца на једном WТА мечу, а то је поново потврдила одсервиравши 14 неодбрањивих сервиса.

Српској тенисерки сада преостаје да се у Окленду такмичи у дублу, где се у пару са Кирстен Флипкенс у четвртфиналу састаје са Елисом Мертенс и Ан-Софијом Местах.

Турнир у Окленду игра се за укупан наградни фонд од 226.750 долара.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Швајни

05.01.2016 16:49

Није она за тенис,она је висе за модел или Старлету!!!Кава Ана,какав тенис?Дрзи се Свајнсајгера Ана и УЗИВАЈ,док он није насао неки другу!Поззз

ОДГОВОРИТЕ