Петра правоснажно ослобођена оптужби

Апелациони суд у Београду правоснажно је ослободио водитељку РТС-а Петру Цвијић (36) оптужби да је својим аутомобилом ударила Слободана Бајића (73) 9. јануара 2012. године, који је преминуо од задобијених повреда јер није доказано да је извршила кривично дело.

Србија 05.01.2016 | 13:32
Петра правоснажно ослобођена оптужби

Том одлуком, која је објављена на сајту суда, потврдјена је друга првостепена пресуда Другог основног суда у Београду који је у мају Цвијићевој изрекао ослобађајућу пресуду.

Апелациони суд сматра да Цвијићева није изврšила кривицно дело на начин на који је терети тужилаштво јер из доказа који су изведени током кривицног поступка не произлази да није обратила паžњу на пеšака који се налазио на коловозу и да је услед тога доšло до саобраћајне незгоде.

"Самим тим, нису изведени докази који би потврдили наводе из оптуžбе да је окривљена критичном приликом поступала противно саобраћајним прописима и да је тиме изврšила кривично дело теšко дело против безбедности јавног саобраћаја", навео је Апелациони суд.

Цвијићева је и раније била ослободјена оптужби, али је у мају 2014. године Апелациони суд у Београду укинуо ту пресуду и наложио да јој се понови судјење током којег је по његовом налогу требало да се спроведе рекострукција догадјаја на лицу места како би се утврдило право чињенично стање.

Водитељка РТС-а је Бајића ударила колима 9. јануара 2012. године у Водоводској улици.

У првој оптужници коју је Прво основно тужиластво подигло против водитељке, наводило се да је она Бајића ударила на пешачком прелазу.

После саобраћајног вештачења којим је утврдјено да пешак није био на зебри и допунског вештачења које је то потврдило, тужилаштво је изменило оптужницу и навело да пешак није био на пешачком, али да је Петра Цвијић била дужна да обрати пажњу.

Тужилаштво је оптужило Цвијићеву јер је сматрало да је довела у опасност животе људи јер није прилагодила брзину датим условима.

Водитељка РТС-а је од почетка судјења тврдила да Бајића није ударила на пешачком прелазу већ да на коловозу, десетак метара пре прелаза за пешаке.

Цвијићева се од инцидента није појављивала на националној телевизији.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Брле

05.01.2016 12:50

Хоће ли се сада побунити удрежења адвоката, зато што је њихов члан својим манипулацијама убиједио суд да Је Петра убила човјека ненамјесно или случајно. Па адвокати опет је крива. тачно је да га је она згазила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко самардзиц

05.01.2016 13:45

Адвокати су злоцинци, сауцесници у кривицном дјелу јер за проклете паре ураде да би ослободили окривљење!!!