АБА: Звезда изгубила добијен дерби!

Црвено-бели поново испустили 11 поена предности у последњој четвртини. Нелогичан фаул Јовића и промашај Кинзија при шуту за победу! 28 поена Цедевите у последњем кварталу.

Кошарка 04.01.2016 | 20:15
АБА: Звезда изгубила добијен дерби!

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у првом мечу 2016. године, у дербију 18. кола АБА лиге у Пиониру је славила Цедевита са 80:79.

Веома занимљив меч са много преокрета гости су добили захваљујући тројкама у самом финишу утакмице. У последњем нападу дебитант Таренс Кинзи је покушао да из трка поентира за победу, али није погодио из тешке позиције и гости су славили.

Цедевита сада има скор 15-3, две победе више од Звезде и бољи међусобни однос, па ће црвено-бели тешко до позиције два или један до краја регуларног тока сезоне.

Квинси Милер имао је 19 поена и 11 скокова, Цирбес је додао 17 поена, а Штимац 14 уз 7 скокова. Таренс Кинзи је на дебију имао 8 поена (3-7), 3 скока и 2 асистенције. На другој страни, Билан је имао 19 поена, а Пулен је био играч утакмице са 24 поена и 3 асистенције.

Ток утакмице:

Звезда је повела на старту поенима Симоновића, али су гости боље отворили меч. Бабић, Билан и Вајт везали су седам поена, па је Цедевита имала у трећем минуту 7:2.

Цирбес је рватио Звезду са неколико поена, али је брзо зарадио други фаул, па је на терен морао Штимац. Мучила се Звезда у нападу у првој деоници, гости су играли паметно и разноврсно, а после закуцавања Вајта је било 15:7.

Радоњић је реаговао тајм-аутом после којег је на терен ушао и Таренс Кинзи, дебитант у саставу црвено-белих.

Уласком Кинзија Звездина игра у нападу се одмах побољшала. Американац је брзо уписао прве поене у новом дресу, а онда је и Милер убацио тројку за 17:14. Ипак, Вокер и Пулен су у самом финишу донели Цедевити поене, па су гости после 10 минута имали +6 (22:16).

Друга деоница почела је тројкама Марка Симоновића. Прву је погодио у позиционом нападу, другу у транзицији, па је Мршић реаговао тајм-аутом – 22:22.

Пулен је узвратио тројком после минута одмора, али су Штимац и Кинзи донели Звезди вођство – 27:25 у 15. минуту. Имали су црвено-бели у тим тренуцима неколико прилика да стекну и озбиљнију предност, нису били прецизни у нападу, али је Цирбес у 16. минуту поентирао у рекету за 29:25.

Квинси Милер је убацио тројку на асистенцију Гудурића за 32:26, али се Цедевита брзо вратила са линије слободних бацања. У самом финишу Штимац је поенима уз фаул донео Звезди +3 после 20 минута (37:34).

Почетак другог дела донео је неколико инцидентних ситуација. Прво је Дејан Радоњић добио техничку због приговора, а онда је уследио и неспортски потез иначе мирног Мире Билана.

Прво је направио фаул у нападу на Штимцу, а онда је Звездиног центра и гађао лоптом на земљи због чега је добио техничку грешку. Кинзи и Цирбес донели су Звезди +6 (51:45), али је уследила тројка Вокера са девет метара преко руке Милера.

Ипак, Звезда је играла много паметније у нападу у односу на већи део првог полувремена, па је поново стрпљиво изградила предност. Милер и Мицић донели су 58:50 па је тренер гостију реаговао тајм-аутом. Цирбес је после минута одмора поентирао за прву двоцифрену предност Звезде, а Дангубић је тројком донео +11 после 30 минута – 63:52.

Џејкоб Пулен отворио је последњу деоницу добром ролом. Убацио је тешку тројку из ћошка, потом поентирао са линије слободних бацања и Цедевита је поноов била у игри – 63:57.

Цирбес и Милер вратили су на +10, а немачки центар успоставио је ове сезоне препознатљиву доминацију у рекету. Поново је Пулен тројком вратио Цедевиту, погодио је из тешке позиције за 69:61, а онда је тројку убацио и Вајт за 69:64.

Нису се гости предавали, полако су се враћали у меч, а после поена Бабића три минута пре краја било је само 73:71 за Звезду.

Имала је Цедевита и шут за изједначење који је промашила, али много већи рпоблем је била лоша игра Звезде у нападу. Пулен је 100 секунди пре краја погодио тројку за 75:74 и вођство гостију, али узвратио је Гудурић на другој страни истом мером.

На другој страни је Билан убацио тројку, а онда је поентирао и Пулен за 79:76 на 36 секунди пре краја.

Гудурић је 20 секунди пре краја убацио тројку за 79:79, а Јовић је пет секунди пре краја фаулирао Пулена који је убацио прво слободно бацање. Таренс Кинзи је покушао из трка из тешке позиције за победу, али је промашио и гости су славили.

Коментари / 0

Оставите коментар