ABA: Zvezda izgubila dobijen derbi!

Crveno-beli ponovo ispustili 11 poena prednosti u poslednjoj četvrtini. Nelogičan faul Jovića i promašaj Kinzija pri šutu za pobedu! 28 poena Cedevite u poslednjem kvartalu.

Košarka 04.01.2016 | 20:15
ABA: Zvezda izgubila dobijen derbi!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u prvom meču 2016. godine, u derbiju 18. kola ABA lige u Pioniru je slavila Cedevita sa 80:79.

Veoma zanimljiv meč sa mnogo preokreta gosti su dobili zahvaljujući trojkama u samom finišu utakmice. U poslednjem napadu debitant Tarens Kinzi je pokušao da iz trka poentira za pobedu, ali nije pogodio iz teške pozicije i gosti su slavili.

Cedevita sada ima skor 15-3, dve pobede više od Zvezde i bolji međusobni odnos, pa će crveno-beli teško do pozicije dva ili jedan do kraja regularnog toka sezone.

Kvinsi Miler imao je 19 poena i 11 skokova, Cirbes je dodao 17 poena, a Štimac 14 uz 7 skokova. Tarens Kinzi je na debiju imao 8 poena (3-7), 3 skoka i 2 asistencije. Na drugoj strani, Bilan je imao 19 poena, a Pulen je bio igrač utakmice sa 24 poena i 3 asistencije.

Tok utakmice:

Zvezda je povela na startu poenima Simonovića, ali su gosti bolje otvorili meč. Babić, Bilan i Vajt vezali su sedam poena, pa je Cedevita imala u trećem minutu 7:2.

Cirbes je rvatio Zvezdu sa nekoliko poena, ali je brzo zaradio drugi faul, pa je na teren morao Štimac. Mučila se Zvezda u napadu u prvoj deonici, gosti su igrali pametno i raznovrsno, a posle zakucavanja Vajta je bilo 15:7.

Radonjić je reagovao tajm-autom posle kojeg je na teren ušao i Tarens Kinzi, debitant u sastavu crveno-belih.

Ulaskom Kinzija Zvezdina igra u napadu se odmah poboljšala. Amerikanac je brzo upisao prve poene u novom dresu, a onda je i Miler ubacio trojku za 17:14. Ipak, Voker i Pulen su u samom finišu doneli Cedeviti poene, pa su gosti posle 10 minuta imali +6 (22:16).

Druga deonica počela je trojkama Marka Simonovića. Prvu je pogodio u pozicionom napadu, drugu u tranziciji, pa je Mršić reagovao tajm-autom – 22:22.

Pulen je uzvratio trojkom posle minuta odmora, ali su Štimac i Kinzi doneli Zvezdi vođstvo – 27:25 u 15. minutu. Imali su crveno-beli u tim trenucima nekoliko prilika da steknu i ozbiljniju prednost, nisu bili precizni u napadu, ali je Cirbes u 16. minutu poentirao u reketu za 29:25.

Kvinsi Miler je ubacio trojku na asistenciju Gudurića za 32:26, ali se Cedevita brzo vratila sa linije slobodnih bacanja. U samom finišu Štimac je poenima uz faul doneo Zvezdi +3 posle 20 minuta (37:34).

Početak drugog dela doneo je nekoliko incidentnih situacija. Prvo je Dejan Radonjić dobio tehničku zbog prigovora, a onda je usledio i nesportski potez inače mirnog Mire Bilana.

Prvo je napravio faul u napadu na Štimcu, a onda je Zvezdinog centra i gađao loptom na zemlji zbog čega je dobio tehničku grešku. Kinzi i Cirbes doneli su Zvezdi +6 (51:45), ali je usledila trojka Vokera sa devet metara preko ruke Milera.

Ipak, Zvezda je igrala mnogo pametnije u napadu u odnosu na veći deo prvog poluvremena, pa je ponovo strpljivo izgradila prednost. Miler i Micić doneli su 58:50 pa je trener gostiju reagovao tajm-autom. Cirbes je posle minuta odmora poentirao za prvu dvocifrenu prednost Zvezde, a Dangubić je trojkom doneo +11 posle 30 minuta – 63:52.

Džejkob Pulen otvorio je poslednju deonicu dobrom rolom. Ubacio je tešku trojku iz ćoška, potom poentirao sa linije slobodnih bacanja i Cedevita je ponoov bila u igri – 63:57.

Cirbes i Miler vratili su na +10, a nemački centar uspostavio je ove sezone prepoznatljivu dominaciju u reketu. Ponovo je Pulen trojkom vratio Cedevitu, pogodio je iz teške pozicije za 69:61, a onda je trojku ubacio i Vajt za 69:64.

Nisu se gosti predavali, polako su se vraćali u meč, a posle poena Babića tri minuta pre kraja bilo je samo 73:71 za Zvezdu.

Imala je Cedevita i šut za izjednačenje koji je promašila, ali mnogo veći rpoblem je bila loša igra Zvezde u napadu. Pulen je 100 sekundi pre kraja pogodio trojku za 75:74 i vođstvo gostiju, ali uzvratio je Gudurić na drugoj strani istom merom.

Na drugoj strani je Bilan ubacio trojku, a onda je poentirao i Pulen za 79:76 na 36 sekundi pre kraja.

Gudurić je 20 sekundi pre kraja ubacio trojku za 79:79, a Jović je pet sekundi pre kraja faulirao Pulena koji je ubacio prvo slobodno bacanje. Tarens Kinzi je pokušao iz trka iz teške pozicije za pobedu, ali je promašio i gosti su slavili.

Komentari / 0

Ostavite komentar