Гал Мекел - Црвена звезда, баш је запело! За много лове...!

Израелски кошаркаш, који је прошлог лета стигао међу црвено-беле, тужио српског и регионалног првака и тражи да му се у року од 72 сата исплати 150.000 долара.

Кошарка 05.01.2016 | 14:20
Гал Мекел - Црвена звезда, баш је запело! За много лове...!

Гал Мекел поднео је, преко свог адвоката, званичну тужбу против Црвене звезде у којој захтева да му се моментално дозволи раскид уговора са црвено-белима и исплати дуг од 150.000 долара.

Кошаркаш се позива на клаузулу у уговору која му омогућава раскид истог уколико није добио примања у периоду од 60 дана.

Према сазнањима портала Спортс Ченел, Звезда је Мекелу од последње четири плате исплатила само једну и није испоштовала одређене услове из уговора.

Израелац од клуба са Малог Калемгдана тражи да му се у року од 72 сата исплате сва дуговања или ће, према уговору, како се наводи, играч моћи да напусти црвено-беле без обештећења и потпише за нови клуб.

Мекел већ неколико недеља покушава безуспешно да раскине уговор са Звездом. Он је прошлог месеца тренирао, али није играо за црвено-беле.

Према незваничним сазнањима МОНДА, Мекел јесте поднео тужбу против клуба, што значи и да ће растанак две стране бити компликованији него што се предвиђало.

Према тренутној ситуацији, чини се да ће Звезду овај промашај коштати драстично скупље него претходни.

Израелски плејмејкер тужбом потражује пет плата, 'излаз' из уговора, тренинг компензацију и бонус за пласман у Топ 16 фазу.

Последњи меч који је Мекел одиграо за црвено-беле било је гостовање МЗТ Скопљу, после којег је још неколико пута само седео на клупи.

У међувремену, за разлику од Томпсона и Скорцанитиса, Израелац није пристајао на неколико достављених понуда, укључујући и последњу у низу - руског Гаспрома.

Клуб је током јесени имао прилику да раскине уговор с њим без даљих последица, али је та шанса пропуштена уз заједнички договор две стране, после којег су уследиле наведене понуде које нису задовољиле Израелца. Сада ситуација изгледа много компликованије по црвено-беле.

Коментари / 0

Оставите коментар