Gal Mekel - Crvena zvezda, baš je zapelo! Za mnogo love...!

Izraelski košarkaš, koji je prošlog leta stigao među crveno-bele, tužio srpskog i regionalnog prvaka i traži da mu se u roku od 72 sata isplati 150.000 dolara.

Košarka 05.01.2016 | 14:20
Gal Mekel - Crvena zvezda, baš je zapelo! Za mnogo love...!

Gal Mekel podneo je, preko svog advokata, zvaničnu tužbu protiv Crvene zvezde u kojoj zahteva da mu se momentalno dozvoli raskid ugovora sa crveno-belima i isplati dug od 150.000 dolara.

Košarkaš se poziva na klauzulu u ugovoru koja mu omogućava raskid istog ukoliko nije dobio primanja u periodu od 60 dana.

Prema saznanjima portala Sports Čenel, Zvezda je Mekelu od poslednje četiri plate isplatila samo jednu i nije ispoštovala određene uslove iz ugovora.

Izraelac od kluba sa Malog Kalemgdana traži da mu se u roku od 72 sata isplate sva dugovanja ili će, prema ugovoru, kako se navodi, igrač moći da napusti crveno-bele bez obeštećenja i potpiše za novi klub.

Mekel već nekoliko nedelja pokušava bezuspešno da raskine ugovor sa Zvezdom. On je prošlog meseca trenirao, ali nije igrao za crveno-bele.

Prema nezvaničnim saznanjima MONDA, Mekel jeste podneo tužbu protiv kluba, što znači i da će rastanak dve strane biti komplikovaniji nego što se predviđalo.

Prema trenutnoj situaciji, čini se da će Zvezdu ovaj promašaj koštati drastično skuplje nego prethodni.

Izraelski plejmejker tužbom potražuje pet plata, 'izlaz' iz ugovora, trening kompenzaciju i bonus za plasman u Top 16 fazu.

Poslednji meč koji je Mekel odigrao za crveno-bele bilo je gostovanje MZT Skoplju, posle kojeg je još nekoliko puta samo sedeo na klupi.

U međuvremenu, za razliku od Tompsona i Skorcanitisa, Izraelac nije pristajao na nekoliko dostavljenih ponuda, uključujući i poslednju u nizu - ruskog Gasproma.

Klub je tokom jeseni imao priliku da raskine ugovor s njim bez daljih posledica, ali je ta šansa propuštena uz zajednički dogovor dve strane, posle kojeg su usledile navedene ponude koje nisu zadovoljile Izraelca. Sada situacija izgleda mnogo komplikovanije po crveno-bele.

Komentari / 0

Ostavite komentar