Милер: Сљедеће сезоне у Звезди? Уф, тешко питање!

Американац из редова црвено-белих о Београду, празницима, породици, палачинкама, игрицама, али и о (не)останку на Малом Каламегдану...

Кошарка 05.01.2016 | 12:20
Милер: Сљедеће сезоне у Звезди? Уф, тешко питање!

Квинси Милер је за само два и по месеца успео да се наметне у дресу Црвене звезде. Иако тврди да се још увек није адаптирао на европски начин игре, одлично се сналази.

У АБА лиги је одиграо 11 мечева уз просечан учинак од 8,1 поена по утакмици за 22 минута на паркету, док је у Евролиги оставио много бољи утисак – за пола сата на паркету у просеку бележи 15,7 погодака и 7,3 скока по мечу.

Због тога је тренутно водећи у трци за "рукија" године.

"Чуо сам да сам на тој листи и драго ми је због тога, јер је то доказ да играм добро. Имали смо невероватно тешку групу у Евролиги и много проблема са повредама, и успех је због тога још већи. Наравно, свега тога не би било без подршке наших навијача", изјавио је у интервјуу за РТС Квинси Милер.

Празнике проводи у Београду. Одлучио је да први пут за Божић и Нову годину буде одвојен од велике породице у САД, односно тринаесторо браће и сестара.

"Чудно ми је, али такав је посао. Ове године празнике не проводим код куће, али не жалим се. Уживам у Србији и овде ми је лепо. Град је велики и леп, људи су веома срдачни и приступачни. Има пуно добрих ресторана и кафетерија. Свиђа му се ваша пица, али и палачинке које једете са нутелом, а не са сирупом", рекао је Квинси.

Не крије да је одушевљен навијачима Звезде, пријемом у новом клубу, али не гарантује да ће остати на Малом Калемегдану после јуна.

"Уф, то је тешко питање. Још је рано говорити о томе где ћу бити наредне сезоне. Једно је само сигурно - мој циљ је да играм у НБА лиги".

Милер је, као и већина Американаца који су наступали у НБА лиги, засмејао публику на првом мечу за Звезду у Евролиги, када је против Химкија у борби за лопту на паркету од судија тражио тајм-аут

"Да, имам пуно проблема са провикавањем на правила у Европи, правим много грешака у корацима и вођењу. И стил игре потпуно другачији од онога на шта сам навикао, са стално 'пуним рекетом' и много контакта. Када сам дошао, то ми је баш било тешко да прихватим али сада је знатно лакше, што се види у мојој игри", додао је момак из Чикага, који је наступао за Денвер, Сакраменто и Детроит.

Коментари / 0

Оставите коментар