Miler: Sljedeće sezone u Zvezdi? Uf, teško pitanje!

Amerikanac iz redova crveno-belih o Beogradu, praznicima, porodici, palačinkama, igricama, ali i o (ne)ostanku na Malom Kalamegdanu...

Košarka 05.01.2016 | 12:20
Miler: Sljedeće sezone u Zvezdi? Uf, teško pitanje!

Kvinsi Miler je za samo dva i po meseca uspeo da se nametne u dresu Crvene zvezde. Iako tvrdi da se još uvek nije adaptirao na evropski način igre, odlično se snalazi.

U ABA ligi je odigrao 11 mečeva uz prosečan učinak od 8,1 poena po utakmici za 22 minuta na parketu, dok je u Evroligi ostavio mnogo bolji utisak – za pola sata na parketu u proseku beleži 15,7 pogodaka i 7,3 skoka po meču.

Zbog toga je trenutno vodeći u trci za "rukija" godine.

"Čuo sam da sam na toj listi i drago mi je zbog toga, jer je to dokaz da igram dobro. Imali smo neverovatno tešku grupu u Evroligi i mnogo problema sa povredama, i uspeh je zbog toga još veći. Naravno, svega toga ne bi bilo bez podrške naših navijača", izjavio je u intervjuu za RTS Kvinsi Miler.

Praznike provodi u Beogradu. Odlučio je da prvi put za Božić i Novu godinu bude odvojen od velike porodice u SAD, odnosno trinaestoro braće i sestara.

"Čudno mi je, ali takav je posao. Ove godine praznike ne provodim kod kuće, ali ne žalim se. Uživam u Srbiji i ovde mi je lepo. Grad je veliki i lep, ljudi su veoma srdačni i pristupačni. Ima puno dobrih restorana i kafeterija. Sviđa mu se vaša pica, ali i palačinke koje jedete sa nutelom, a ne sa sirupom", rekao je Kvinsi.

Ne krije da je oduševljen navijačima Zvezde, prijemom u novom klubu, ali ne garantuje da će ostati na Malom Kalemegdanu posle juna.

"Uf, to je teško pitanje. Još je rano govoriti o tome gde ću biti naredne sezone. Jedno je samo sigurno - moj cilj je da igram u NBA ligi".

Miler je, kao i većina Amerikanaca koji su nastupali u NBA ligi, zasmejao publiku na prvom meču za Zvezdu u Evroligi, kada je protiv Himkija u borbi za loptu na parketu od sudija tražio tajm-aut

"Da, imam puno problema sa provikavanjem na pravila u Evropi, pravim mnogo grešaka u koracima i vođenju. I stil igre potpuno drugačiji od onoga na šta sam navikao, sa stalno 'punim reketom' i mnogo kontakta. Kada sam došao, to mi je baš bilo teško da prihvatim ali sada je znatno lakše, što se vidi u mojoj igri", dodao je momak iz Čikaga, koji je nastupao za Denver, Sakramento i Detroit.

Komentari / 0

Ostavite komentar