Видео: Туга! Преминуо легендарни Дуле Кораћ!

Познати спортски новинар и тв коментатор Душко Кораћ преминуо је данас у Београду у 61. години, потврдила је његова матична кућа.

Остали спортови 04.01.2016 | 19:20
Видео: Туга! Преминуо легендарни Дуле Кораћ!

"Курир" преноси да је Кораћу пре две недеље позлило по завршетку преноса одбојкашке утакмице између јединства из Старе Пазове и Тента, када му је помогла мајка једне од играчица, али се убрзо његово стање поправило.

Легендарни водитељ је почео да се бави новинарством још 1978. године на Радио телевизији Београд и од тада креће његова богата каријера.

Чувен је по многим емотивним преносима атлетике, ватерполо и одбојкашких утакмица, а због неких је био и суспендован.

Кораћ је рођен 1955. године у Иванграду (данашње Беране) где је завршио основну школу и гимназију.

У Београд је дошао 1973. где је годину дана студирао економски факултет.

У Душкову вечну славу издвојили смо 6 коментара по којима ћемо га вечно памтити.

У опроштају од Душка Кораћа једна колегиница је написала "увек другачији, па како се коме свиди". Мада је преносио "мање спортове" његови коментари су се увек препричавали. Подсећамо вас на неке од њих, а ви нам напишите омиљени.

"Било је 9:9 а сада је 13:9 и већ је бронхи ситуација, лакше се дише."

"Шансе да изгубимо овај сет су као Брус Вилис и Миссион Импоссибле."

Сећате се овога?

Спортски новинар Душко Кораћ преминуо је 4. јануара 2016. у Ургентном центру Београд и више нећемо слушати његове емотивне преносе атлетике, скијашких спортова, ватерпола и одбојке. Због неких коментара су се, додуше, љутили гледаоци, због неких Душкови послодавци. Било је и спортиста којима није било право оно што је изговорио па су чак и петиције покретали.

Једно му нико не може оспорити - био је љубитељ спорта и добро га је познавао. Био је јединствен у свом излагању, а и није се либио да јавно изнесе свој став не марећи да ли се то некоме допада или не.

Издвојили смо пет незаборавних коментара Душка Кораћа, а ви будите слободни да нас испод ове вести подсетите на још неке који су вама занимљиви.

5. ФУДБАЛЕРИ ТРЕБА ДА ПЛАТЕ ТРАВУ ПО КОЈОЈ ГАЗЕ

"Ми још немамо атлетски стадион на отвореном, а сањамо о дворани. То што раде наши атлетичари су врхунска остварења. Да ли Амела Терзић мора да се одрекне атлетике да би преживела? Како смо се опростили од Оливере Јевтић? Аман људи. Ајде нека све иде на моју душу..."

"Ухапсите ме данас, али то су чињенице" - рекао је Кораћ августа 2011. о преплаћеним домаћим фудбалерима.

4. ИВАНА, НЕКА РИО БУДЕ ТВОЈ

Више пута је током атлетских преноса скретао пажњу на неадекватан третман како организатора такмичења, тако и реализатора преноса према скакачици Ивани Шпановић, актуелној освајачици златне медаље на Европском првенству и бронзе на шампионату света. Августа 2015. пожелео јој је срећу на Олимпијским играма у Рио де Женеиру. Нажалост, Душка тамо неће бити.

3. СМЕЈ СЕ, ЈУСО, И НЕК ТИ ЈЕ СА СРЕЋОМ

Посебно поштовање гајио је према спринтеру са Јамајке Јусеину Болту. И ово је само један од његових легендарних преноса Болтове трке.

<ифраме срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/мзyо8ИнXУУQ" wидтх="425" хеигхт="350">

2. ВИЗУЕЛНИ И ЕСТЕТСКИ ДОПРИНОС ИСИНБАЈЕВЕ

Најуспешнија скакачица с мотком свих времена, Рускиња Елена Исинбајева била је велика Кораћева миљеница и то су знали и они који не прате атлетику. А ово је један од Душкових коментара.

<ифраме срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/Моq046хСТфУ" wидтх="425" хеигхт="350">

 

1. ПРСА СУ ПРЕСУДНА

Зашто су прса важна код атлетичарки.

<ифраме срц="хттпс://www.yоутубе.цом/ембед/wолфФеЗМе_0" wидтх="425" хеигхт="350">

Дуле, нека ти је лака земља....

Коментари / 0

Оставите коментар