Пардју Челсијевцима: Могли сте тако и код Муриња да играте!

Кристал Палас Алана Пардјуа није имао среће када је у недељу поподне налетео на расположени Челси. Честитао им је на партији, а потом их критиковао што такви нису били читаве сезоне.

Фудбал 04.01.2016 | 21:00
Пардју Челсијевцима: Могли сте тако и код Муриња да играте!

Необична сцена по трећем голу Челсија.

Свих десет играча у пољу (сем голмана Куртое) остало је пред голом Вејна Хенесија како би загрљени прославили погодак Дијега Косте. Шпанац је потпуно "васкрсао" од одласка Жозеа Муриња, а није једини. Своје партије су побољшали и Фабрегас, Оскар, Педро, Микел, Ивановић и други.

После прве победе у 2016. години и то над одличним Кристал Паласом (3:0) многи су казали да је ово била најбоља партија "плаваца" ове сезоне. С обзиром да их није било много, може се бар тврдити да екипа игра много боље него што је то било код Муриња.

Најлакше је то представити кроз статистику...

Челси је у периоду од 26. септембра до 14. децембра освојио исти број бодова у Премијер лиги као што је од 19. децембра до 3. јануара (осам бодова).

Лоши резултати и "бум" који је уследио после одласка Муриња нису најјаснији ни Алану Пардјуу.

"Жозе Мурињо је менаџер који је навикао да побеђује и који од играча увек захтева победу. То ствара притисак код играча, а они, из ко зна ког разлога, нису могли да одговоре на то ове сезоне", почео је причу са медијима Алан Пардју...

...а потом постао конкретнији.

"Када их сад гледам мислим да се није десило нешто тако велико, само да једноставно ситуација између њих није функционисала. Жозе је могао да буде још ту у клубу, и тај тим је могао тако да игра за њега, али можда му је требало више времена, не знам и ко уопште може да одговори на такво питање..."

Сеск Фабрегас је био далеко испод свог нивоа ове сезоне, а његове асистенције једноставно нису постојале. На терену је такође деловао споро и незаинтересовано, а после победе над Паласом у којој је одиграо најбољи меч сезоне - није хтео да прича за медије!?

"Причао сам са некима од њих после утакмице, и баш сам рекао Сеску Фабрегасу да је данас био бриљантан, на шта је он рекао ‘прошло је много времена’".

Менаџер Челсија Гус Хидинк је са друге стране након утакмице хвалио своје играче и још једном истакао да није важно колико су добри, већ колико самопоуздања имају, те да је то кључан фактор који добија утакмице.

Коментари / 0

Оставите коментар