Pardju Čelsijevcima: Mogli ste tako i kod Murinja da igrate!

Kristal Palas Alana Pardjua nije imao sreće kada je u nedelju popodne naleteo na raspoloženi Čelsi. Čestitao im je na partiji, a potom ih kritikovao što takvi nisu bili čitave sezone.

Fudbal 04.01.2016 | 21:00
Pardju Čelsijevcima: Mogli ste tako i kod Murinja da igrate!

Neobična scena po trećem golu Čelsija.

Svih deset igrača u polju (sem golmana Kurtoe) ostalo je pred golom Vejna Henesija kako bi zagrljeni proslavili pogodak Dijega Koste. Španac je potpuno "vaskrsao" od odlaska Žozea Murinja, a nije jedini. Svoje partije su poboljšali i Fabregas, Oskar, Pedro, Mikel, Ivanović i drugi.

Posle prve pobede u 2016. godini i to nad odličnim Kristal Palasom (3:0) mnogi su kazali da je ovo bila najbolja partija "plavaca" ove sezone. S obzirom da ih nije bilo mnogo, može se bar tvrditi da ekipa igra mnogo bolje nego što je to bilo kod Murinja.

Najlakše je to predstaviti kroz statistiku...

Čelsi je u periodu od 26. septembra do 14. decembra osvojio isti broj bodova u Premijer ligi kao što je od 19. decembra do 3. januara (osam bodova).

Loši rezultati i "bum" koji je usledio posle odlaska Murinja nisu najjasniji ni Alanu Pardjuu.

"Žoze Murinjo je menadžer koji je navikao da pobeđuje i koji od igrača uvek zahteva pobedu. To stvara pritisak kod igrača, a oni, iz ko zna kog razloga, nisu mogli da odgovore na to ove sezone", počeo je priču sa medijima Alan Pardju...

...a potom postao konkretniji.

"Kada ih sad gledam mislim da se nije desilo nešto tako veliko, samo da jednostavno situacija između njih nije funkcionisala. Žoze je mogao da bude još tu u klubu, i taj tim je mogao tako da igra za njega, ali možda mu je trebalo više vremena, ne znam i ko uopšte može da odgovori na takvo pitanje..."

Sesk Fabregas je bio daleko ispod svog nivoa ove sezone, a njegove asistencije jednostavno nisu postojale. Na terenu je takođe delovao sporo i nezainteresovano, a posle pobede nad Palasom u kojoj je odigrao najbolji meč sezone - nije hteo da priča za medije!?

"Pričao sam sa nekima od njih posle utakmice, i baš sam rekao Sesku Fabregasu da je danas bio briljantan, na šta je on rekao ‘prošlo je mnogo vremena’".

Menadžer Čelsija Gus Hidink je sa druge strane nakon utakmice hvalio svoje igrače i još jednom istakao da nije važno koliko su dobri, već koliko samopouzdanja imaju, te da je to ključan faktor koji dobija utakmice.

Komentari / 0

Ostavite komentar