Конкуренцијско вијеће казнило групацију "Телемах"

Портал "Слободна Босна" у посједу је рјешења Конкуренцијског вијећа БиХ којим је власник тв канала "Спорт Клуб" поново кажњен због злоупотребе монополистичког положаја у БиХ.

Босна и Херцеговина 04.01.2016 | 17:15
Конкуренцијско вијеће казнило групацију "Телемах"

Конкуренцијско вијеће Босне и Херцеговине, на сједници одржаној 23. децембра прошле године, разматрало је заједнички захтјев неколико кабловских оператера да се укине монополистички положај тв канала "Спорт Клуб" на тржишту БиХ.

Власник овог канала, румунска компанија ИКО медиа која однедавно послује под називом „Унитед Медиа Дистрибутион" а у чијој позадини стоји предузетник из Србије Драган Шолак, већ је по истом основу кажњена 2013. године. Тада је Шолаковој фирми наложено да плати казну у износу од 125.000 КМ, те да у року од 60 дана под једнаким условима закључи уговор са свим кабловским оператерима заинтересованим за емитовање тв канала "Спорт Клуб". Шолак је ово рјешење дјелимично извршио: платио је казну од 125.000 КМ, но кабловским оператерима и даље је ускратио дистрибуцију тв канала "Спорт Клуб".



Услиједио је нови захтјев кабловских оператера, а Конкуренцијско вијеће БиХ, након проведеног поступка, утврдило је очигледну злоупотребу доминантног положаја те је овог пута власнику "Спорт Клуба" одрезало драстичну казна у износу од 250.000 КМ, те му изрекло мјеру хитне забране злоупотребе доминантног положаја.

У Рјешењу се изричито наводи да Шолакова фирма мора платити казну и извршити све друге наложене обавезе у року од 60 дана, уз наведену пријетњу да ће се казна у противном наплатити принудним путем - запљеном имовине повезаних фирми - међу којима је и Телемацх.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пион

04.01.2016 17:26

Е ово је вец лијепа вијест,само по дзепу па неко це да попусти.,а ми гледаоци се надамо да цемо моци ускоро гледати СК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спорт без граница

04.01.2016 17:57

Права одлука и фино је чути да у овој држави неко ради како треба☺

ОДГОВОРИТЕ
Name

РадикалНО

04.01.2016 19:23

А послије слиједе казне за илегално реемитовање многих тв канала путем Нет ТВ Плус ИПТВ система. Судски процеси су пред међународним судовима у току са веома високим одштетним захтјевима. Ничија није до зоре горјела па неће ни Шолакова и његових америчких партнера.

ОДГОВОРИТЕ