Варда: Партизан и ми - слична ситуација!

Нови центар Сутјеске, некадашња "петица" црно-белих, дебитоваће за Никшићане баш против клуба у којем је поникао.

Кошарка 04.01.2016 | 18:00
Варда: Партизан и ми - слична ситуација!

Искусни центар Ратко Варда (36, 213) заиграће у понедељак за Сутјеску, свој 19. тим у каријери дугој више од две деценије.

Некадашњи центар Реала направио је прве профи кораке баш у Партизану, сутрашњем ривалу, за који је наступао од 1995. до 2001, када је отишао у Детроит.

И Никшићанима и црно-белима сутрашњи меч (21.00 час) доноси велики значај. У случају победе домаћих, Сутјеска више не би била усамљена на зачељу. У случају тријумфа Београђана, био би прекинут низ од три узастопна пораза тима Петра Божића (Мега Лекс, МЗТ, Игокеа).

Варда сматра да и после сутрашње утакмице има још доста да се игра до расплета борби у доњем делу табеле.

"Овде сам, као што знате, тек неколико дана. Партизан и ми смо у сличној ситуацији и мислим да исход ове утакмице ништа не решава, јер има још много да се игра. Од моје екипе очекујем велику борбеност и надам се победи", кратко је поручио Варда у разговору са црногорским новинарима.

Гостовање Партизана у Никшићу очекивано је изазвало велику пажњу.

Дворана ће дефинитивно бити пуна, представници медија замољени су да бар сат раније буду на својим местима, а гледаоцима је упућен апел да још раније буду у хали, јер ће капије бити закључане у 20.30, пола сата пре почетка.

Карата више нема у продаји, а Сутјеска је одлучила да не дозволи организовану подршку гостујућем тиму, уз апел гледаоцима да дођу без обележја навијачких група.

Тренер домаћина Душан Дубљевић оценио је да тренутно стање на табели не говори пуно о предстојећој утакмици.

"И ми и Партизан много мечева у досадашњем делу првенства изгубили смо у неизвесним завршницама. Гости имају добар тим, разноврсну бековску линију која може да одржава висок ниво агресивне игре у одбрани током целе утакмице. На тај начин отварају опције у нападу. Ми на такву игру морамо одговорити мирно, организовано и свести грешке на минимум. Број изгубљених лопти мора бити далеко испод просека и уз добар скок у одбрани, имамо шансу да тријумфујемо", рекао је тренер Сутјеске у најави утакмице.

Коментари / 0

Оставите коментар