Varda: Partizan i mi - slična situacija!

Novi centar Sutjeske, nekadašnja "petica" crno-belih, debitovaće za Nikšićane baš protiv kluba u kojem je ponikao.

Košarka 04.01.2016 | 18:00
Varda: Partizan i mi - slična situacija!

Iskusni centar Ratko Varda (36, 213) zaigraće u ponedeljak za Sutjesku, svoj 19. tim u karijeri dugoj više od dve decenije.

Nekadašnji centar Reala napravio je prve profi korake baš u Partizanu, sutrašnjem rivalu, za koji je nastupao od 1995. do 2001, kada je otišao u Detroit.

I Nikšićanima i crno-belima sutrašnji meč (21.00 čas) donosi veliki značaj. U slučaju pobede domaćih, Sutjeska više ne bi bila usamljena na začelju. U slučaju trijumfa Beograđana, bio bi prekinut niz od tri uzastopna poraza tima Petra Božića (Mega Leks, MZT, Igokea).

Varda smatra da i posle sutrašnje utakmice ima još dosta da se igra do raspleta borbi u donjem delu tabele.

"Ovde sam, kao što znate, tek nekoliko dana. Partizan i mi smo u sličnoj situaciji i mislim da ishod ove utakmice ništa ne rešava, jer ima još mnogo da se igra. Od moje ekipe očekujem veliku borbenost i nadam se pobedi", kratko je poručio Varda u razgovoru sa crnogorskim novinarima.

Gostovanje Partizana u Nikšiću očekivano je izazvalo veliku pažnju.

Dvorana će definitivno biti puna, predstavnici medija zamoljeni su da bar sat ranije budu na svojim mestima, a gledaocima je upućen apel da još ranije budu u hali, jer će kapije biti zaključane u 20.30, pola sata pre početka.

Karata više nema u prodaji, a Sutjeska je odlučila da ne dozvoli organizovanu podršku gostujućem timu, uz apel gledaocima da dođu bez obeležja navijačkih grupa.

Trener domaćina Dušan Dubljević ocenio je da trenutno stanje na tabeli ne govori puno o predstojećoj utakmici.

"I mi i Partizan mnogo mečeva u dosadašnjem delu prvenstva izgubili smo u neizvesnim završnicama. Gosti imaju dobar tim, raznovrsnu bekovsku liniju koja može da održava visok nivo agresivne igre u odbrani tokom cele utakmice. Na taj način otvaraju opcije u napadu. Mi na takvu igru moramo odgovoriti mirno, organizovano i svesti greške na minimum. Broj izgubljenih lopti mora biti daleko ispod proseka i uz dobar skok u odbrani, imamo šansu da trijumfujemo", rekao je trener Sutjeske u najavi utakmice.

Komentari / 0

Ostavite komentar