Шенген се "дрма"!

Данска је данас саопштила да ће појачати контролу јужне границе према Немачкој, како би обуздала прилив избеглица без докумената.

Свијет 04.01.2016 | 16:39
Шенген се "дрма"!

То је данас изјавио дански премијер Ларс Локе Расмусен, после одлуке Шведске да тражи личне документе на увид свим путницима који у земљу долазе возом из Данске, пренеле су агенције АП и АФП.

Власти у Стокхолму су саопштиле да ће сви путници који желе да уђу у Шведску морати да имају неки лични документ - личну карту, пасош или возачку дозволу.

"Једноставно смо морали да реагујемо на одлуку Шведске. Уводимо привремене контроле, али на уравнотежен начин", рекао је дански премијер.

У исто време из Берлина је упозорено да су Шенген и слобода кретања у опасности.

"Слобода кретања је веома драгоцена. Шенген је веома важан, али је у опасности", рекао је портпарол немачког министра спољних послова Мартин Шафер, поводом одлуке Данске да уведе контролу на граници према Немачкој и ограничења која је увела Шведска.

Портпарол канцеларке Ангеле Меркел Штефан Зајберт није директно коментарисао одлуку Копенхагена рекавши да је дански премијер разговарао са канцеларком и да је за избегличку кризу потребо свеобухватно европско решење.

Извор: Мондо.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

гост

04.01.2016 17:00

Па то је крајње вријеме. Ко је крив за толике Избјеглице? Ко продаје орузје? Ко завадја народе? Нико се не пита ста це бити ако не буде како смо ми замислили? ЕУ је један привредни рат и све сто неко није могао у два свјетска рата да оствари сад це успјети!

ОДГОВОРИТЕ
Name

бл

04.01.2016 17:26

Није шенген угрожен док не траже визе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДДР

04.01.2016 19:36

Бас процитах да тако све ово виде многи Сведјани. Сад да ли је Сведска постала ДДР или остатак Европе не знам. Знам да је касно за све. Немогуце је мјењати системе силом врх-дно. Промјена мора доци од воље народа. Народ није био вољан за промјене у Сирији, Либији, Ираку итд. да јесте не би послије врх-база /дно/ остали крвави ратови и цитави народи који су се преселили у Европу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НЕВЕРОВАТНО

05.01.2016 10:20

НЕМА ГА Н1 ДА СЕ ОГЛАСИ ПО ОВАКО ВАЗНОМ ПИТАЊУ .

ОДГОВОРИТЕ