Добре вијести за Пековића на 30. рођендан!

Црногорски центар би до краја месеца требало да коначно заигра у овој сезони.

Кошарка 04.01.2016 | 20:45
Добре вијести за Пековића на 30. рођендан!

Последњу утакмицу Никола Пековић одиграо је још у марту прошле године против Финикса, да би га нова повреда за време паузе између две сезоне удаљила још са терена. Прве прогнозе су биле да ће одсуствовати 6-7 недеља, али како је и Пековић рекао на првом обраћању новинарима:

"Ко зна када ћу се осећати добро, не смем да ризикујем све док се не будем осећао добро".

У 2016. годину улази са добрим вестима. Баш на 30. рођендан црногорски центар је почео са тренинзима, и како кажу упућени "изгледа добро", па се претпоставља да ће за тим почети да игра крајем јануара.

Оно што је ипак неизвесније од тога је дрес у коме ће завршити ову сезону.

Минесота у ростеру има најталентованијег центра и првог пика са драфта Карла Ентонија-Таунса, а ту је и одлични (опет млађи) Сенегалац Горги Ђенг, па ће бити интересантно видети како ће се делити минутажа. Готово је сигурно да ће Таунс задржати минутажу од око 28 минута, док би Пековићу могло да припадне само 10.

Управо због тога Минесота је заинтересована да трејдује свог најскупљег центра, пошто "Пекмен" има уговор на 60 милиона који траје пет година. Није познато који су тимови заинтересовани за услуге црногорског центра, али уколико поврати форму од пре две године - биће их много.

Коментари / 0

Оставите коментар