Dobre vijesti za Pekovića na 30. rođendan!

Crnogorski centar bi do kraja meseca trebalo da konačno zaigra u ovoj sezoni.

Košarka 04.01.2016 | 20:45
Dobre vijesti za Pekovića na 30. rođendan!

Poslednju utakmicu Nikola Peković odigrao je još u martu prošle godine protiv Finiksa, da bi ga nova povreda za vreme pauze između dve sezone udaljila još sa terena. Prve prognoze su bile da će odsustvovati 6-7 nedelja, ali kako je i Peković rekao na prvom obraćanju novinarima:

"Ko zna kada ću se osećati dobro, ne smem da rizikujem sve dok se ne budem osećao dobro".

U 2016. godinu ulazi sa dobrim vestima. Baš na 30. rođendan crnogorski centar je počeo sa treninzima, i kako kažu upućeni "izgleda dobro", pa se pretpostavlja da će za tim početi da igra krajem januara.

Ono što je ipak neizvesnije od toga je dres u kome će završiti ovu sezonu.

Minesota u rosteru ima najtalentovanijeg centra i prvog pika sa drafta Karla Entonija-Taunsa, a tu je i odlični (opet mlađi) Senegalac Gorgi Đeng, pa će biti interesantno videti kako će se deliti minutaža. Gotovo je sigurno da će Tauns zadržati minutažu od oko 28 minuta, dok bi Pekoviću moglo da pripadne samo 10.

Upravo zbog toga Minesota je zainteresovana da trejduje svog najskupljeg centra, pošto "Pekmen" ima ugovor na 60 miliona koji traje pet godina. Nije poznato koji su timovi zainteresovani za usluge crnogorskog centra, ali ukoliko povrati formu od pre dve godine - biće ih mnogo.

Komentari / 0

Ostavite komentar