Радоњић: Кинзи мотивисан и у добром стању!

Тренер црвено-белих у најави утакмице против Цедевите говорио о адаптацији новајлија, уз објашњење зашто Стефан Јовић није могао да игра у последњем нападу против Ефеса. Позвао је навијаче да помогну у дербију.

Кошарка 04.01.2016 | 16:40
Радоњић: Кинзи мотивисан и у добром стању!

Док је простор око "Пионира" практично завејан, играчи Звезде припремају се за дерби АБА лиге против Цедевите (понедељак, 18.00), којим ће "отворити" такмичарску 2015.

После дана предаха - 1. јануара, тренер црвено-белих Дејан Радоњић окупио је у суботу екипу на тренингу, укључујући и новајлију Таренса Кинзија.

У понедељак увече и он ће бити у тиму.

"Урадио је један тренинг, јако је мотивисан, у добром је стању. Дошао је из такмичарског ритма, одиграо је меч два -три дана пре него што је дошао код нас и нема ту размишљања и оптерећења да би се требало радити нешто друго у вези с њим. Само да сачекамо да се што пре прилагоди".

Нови плејмејкер Звезде Василије Мицић дебитовао је против Ефеса у Истанбулу и оставио добар утисак. Радоњић је говорио и о његовој адаптацији.

"Неколико тренинга је тек одрадио и потребно је мало времена да и он и сви остали ураде све да дођемо до неког нивоа уиграности. Имамо нове ситуације и с њим и са Кинзијем. Треба времена, требаће утакмица, јаки су противници пред нама. Надам се да ће наставити у истом ритму као и до сада. Он је дошао из система о којем нема потребе да се говори, па је јасно да је његова спрема добра. Само је потребно времена да уђе у обавезе које ће бити пред њим", рекао је тренер Звезде.

У осврту на сутрашњи евролигашки АБА дерби, Радоњић је поручио да нови дуел српског и хрватског шампиона не би требало посматрати кроз призму њиховог првог овосезонског дуела, који је у Загребу припао домаћину.

"Тај дуел не би могао да буде меч за компарације, јер има доста промена, пре свега код нас. Прилазимо томе на другачији начин, анализирајући њихов квалитет и стављајући наш у функцију. Цедевита је конкурент за највиши пласман уз Будућност и наравно Мегу, која је практично већ изборила плеј-оф".

"Наш сутрашни ривал обезбедио је пласман у Топ 16 фазу, направио је завидан резултат у Евролиги и игра јако добро на оба фронта. Знамо да неће бити лако, јер је Цедевита показала озбиљан квалитет, имају младост, искуство, дижу се кроз евролигашке такмичење. Уз наше навијаче, на нашем паркету, желимо да будемо бољи и да тако започнемо. Знамо шта нас чека, али и они треба да знају шта их чека код нас", подвукао је Радоњић.

ЈОВИЋ ЋЕ БИТИ У ЕКИПИ

Тренер Звезде објаснио је зашто Стефан Јовић није могао да помогне тиму у последњем нападу против Ефеса.

"Био нам је потребан због свега што је радио у том мечу, а и раније, па је постојала бојазан да није то нешто озбиљније. Не ради се ни о каквој повреди. Добио је само јак ударац и није могао да нам помогне око доношења одлуке о последњем нападу, па смо били и у дефициту играча који су могли да нам донесу потребно. Радио је све тренинге и спреман, као и сви остали, дочекује Цедевиту".

Позив навијачима, упркос невремену

"Снег у јануару не би требало да буде изненађење", насмејао се Радоњић на питање колико ће лоше време утицати на посету у дербију. "У сваком случају позивам навијаче да нам помогну. Играмо против квалитетног противника, евролигашког. Биће то велика утакмица", додао је.

Коментари / 0

Оставите коментар