Radonjić: Kinzi motivisan i u dobrom stanju!

Trener crveno-belih u najavi utakmice protiv Cedevite govorio o adaptaciji novajlija, uz objašnjenje zašto Stefan Jović nije mogao da igra u poslednjem napadu protiv Efesa. Pozvao je navijače da pomognu u derbiju.

Košarka 04.01.2016 | 16:40
Radonjić: Kinzi motivisan i u dobrom stanju!

Dok je prostor oko "Pionira" praktično zavejan, igrači Zvezde pripremaju se za derbi ABA lige protiv Cedevite (ponedeljak, 18.00), kojim će "otvoriti" takmičarsku 2015.

Posle dana predaha - 1. januara, trener crveno-belih Dejan Radonjić okupio je u subotu ekipu na treningu, uključujući i novajliju Tarensa Kinzija.

U ponedeljak uveče i on će biti u timu.

"Uradio je jedan trening, jako je motivisan, u dobrom je stanju. Došao je iz takmičarskog ritma, odigrao je meč dva -tri dana pre nego što je došao kod nas i nema tu razmišljanja i opterećenja da bi se trebalo raditi nešto drugo u vezi s njim. Samo da sačekamo da se što pre prilagodi".

Novi plejmejker Zvezde Vasilije Micić debitovao je protiv Efesa u Istanbulu i ostavio dobar utisak. Radonjić je govorio i o njegovoj adaptaciji.

"Nekoliko treninga je tek odradio i potrebno je malo vremena da i on i svi ostali urade sve da dođemo do nekog nivoa uigranosti. Imamo nove situacije i s njim i sa Kinzijem. Treba vremena, trebaće utakmica, jaki su protivnici pred nama. Nadam se da će nastaviti u istom ritmu kao i do sada. On je došao iz sistema o kojem nema potrebe da se govori, pa je jasno da je njegova sprema dobra. Samo je potrebno vremena da uđe u obaveze koje će biti pred njim", rekao je trener Zvezde.

U osvrtu na sutrašnji evroligaški ABA derbi, Radonjić je poručio da novi duel srpskog i hrvatskog šampiona ne bi trebalo posmatrati kroz prizmu njihovog prvog ovosezonskog duela, koji je u Zagrebu pripao domaćinu.

"Taj duel ne bi mogao da bude meč za komparacije, jer ima dosta promena, pre svega kod nas. Prilazimo tome na drugačiji način, analizirajući njihov kvalitet i stavljajući naš u funkciju. Cedevita je konkurent za najviši plasman uz Budućnost i naravno Megu, koja je praktično već izborila plej-of".

"Naš sutrašni rival obezbedio je plasman u Top 16 fazu, napravio je zavidan rezultat u Evroligi i igra jako dobro na oba fronta. Znamo da neće biti lako, jer je Cedevita pokazala ozbiljan kvalitet, imaju mladost, iskustvo, dižu se kroz evroligaške takmičenje. Uz naše navijače, na našem parketu, želimo da budemo bolji i da tako započnemo. Znamo šta nas čeka, ali i oni treba da znaju šta ih čeka kod nas", podvukao je Radonjić.

JOVIĆ ĆE BITI U EKIPI

Trener Zvezde objasnio je zašto Stefan Jović nije mogao da pomogne timu u poslednjem napadu protiv Efesa.

"Bio nam je potreban zbog svega što je radio u tom meču, a i ranije, pa je postojala bojazan da nije to nešto ozbiljnije. Ne radi se ni o kakvoj povredi. Dobio je samo jak udarac i nije mogao da nam pomogne oko donošenja odluke o poslednjem napadu, pa smo bili i u deficitu igrača koji su mogli da nam donesu potrebno. Radio je sve treninge i spreman, kao i svi ostali, dočekuje Cedevitu".

Poziv navijačima, uprkos nevremenu

"Sneg u januaru ne bi trebalo da bude iznenađenje", nasmejao se Radonjić na pitanje koliko će loše vreme uticati na posetu u derbiju. "U svakom slučaju pozivam navijače da nam pomognu. Igramo protiv kvalitetnog protivnika, evroligaškog. Biće to velika utakmica", dodao je.

Komentari / 0

Ostavite komentar