Умро глумац Душан Голумбовски

Познати драмски уметник Душан Голумбовски, препознатљив по улози бескрупулозног Озрена Солдатовића у серијама “Срећни људи” и “Бела лађа”, преминуо је јуче у Београду, потврђено је "Блицу" из Позоришта на Теразијама.

Србија 04.01.2016 | 22:38
Умро глумац Душан Голумбовски

Душан Голумбовски, рођен 15. март 1941. у Београду, на даске које живот значе стао је први пут са десет година, а глумачку академију уписао је са Зораном Радмиловићем, Станиславом Сташом Пешић, Петром Краљем, Милошем Жутићем и Оливером Катарином Вучо.

Шездесетих година прошлог века се заједно са другим великанима нашег глумишта, као што су Слободан Ђурић, Иван Бекјарев, Миодраг Андрић-Мољац и Дејан Констатиновић, окупља око Театра Националне Драме и других група насталих по идеји Еве и Радомира Стевчића Рас, које презентоване на нетрадиционалан начин, започевши са организацијом књижевних вечери прерастају у политички театар одликован критиком комунистичког система.

Осим запажених резултата у театру, телевизијској и филмској публици се представља у више од педесет остварења, те снима више од сто епизодних наставака познатих серија, бележећи посебан успех у серијама сценаристе Синише Павића.

Велику популарност стекао је управо појављивањем у телевизијским серијама “Срећни људи” и “Бела лађа”, а одиграо је више десетина бриљантних улога на сценама Народног позоришта и Позоришта на Теразијама.