Опљачкали пумпу па ударили у дрво

Митар Кнежевић (34) из Бањалуке ухапшен је јутрос у овом граду због сумње да је са још једним саучесником опљачкао бензинску пумпу "Нестро петрол", у бањалучкој Улици Мањачких устаника, потврђено је "Независним".

Република Српска 04.01.2016 | 13:20
Опљачкали пумпу па ударили у дрво

Приведен је након што је возило, у којем се налазио, ударило у дрво при покушају бијега од полицајаца.

Пронашли су га и ухапсили припадници Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Бањалука и Полицијске станице Центар, захваљујући брзим и координисаним активностима, и то 20 минута након разбојништва.

"Он је 'пао' јутрос око 1.50 часова, а осумњичен је да је исте ноћи, око 01.30 часова, учествовао у пљачки, заједно са још једним лицем. Оба су била маскирана у предјелу главе и наоружана пиштољем и сјекиром", истиче саговорник "Независних" из полиције.

Разбојници су ноћас ушли у бензинску пумпу и уз пријетњу оружјем и сјекиром украли рачунар и за сада неутврђену количину новца, након чега су са лица мјеста побјегли ситроеном Ц4.

"Након сазнања да је извршено кривично дјело, захваљујући брзој интервенцији полицијских службеници су уочили то возило, које је покушавајући да побјегне ударило у дрво у Улици царице Милице. Осумњичени су затим изашли из возила и наставили да бјеже. Полицијски службеници су убрзо сустигли М.К. којег су и лишили слободе, а за другим лицем се идаље интензивно трага", саопштила је Марија Маркановић, портпарол ЦЈБ Бањалука.

Извршен је увиђај на мјесту извршења кривичног дјела, као и мјеста проналаска возила и изузети су трагови и предмети који могу да послуже као доказ у кривичном поступку.

"У возилу су пронађени средства извршења, пиштољ и сјекира, као и торба са отуђеним новцем. Даљим радом утврђено је да је возило отуђено током ноћи између 18. и 19. децембра 2015. године са паркинга у Улици Боре Станковића", навела је Маркановићева.

Обавијештен је дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука који је наложио да се изврши криминалистичка обрада осумњиченог и да се настави са предузим

НН

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ето

04.01.2016 12:43

Ко казе да нема зеленила у Бл и сјекира :))) па страсно цуј сјекиром досо да пљацка пумпу ја која шега

ОДГОВОРИТЕ
Name

гост

04.01.2016 15:32

Нек полиција подјели добит са остеценим дрветом јер ко зна дали би они сами успјели тај изврсни подухват, а нека се дрво унпреди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

р-худ

04.01.2016 20:37

Да неби дрвета невјерујем да би се икад сазнало за пљачку.Предлажем да се Плицији додијеле Дрвене палије можда буде некакве вајде у откривањум /лоповлука/.Сматрам да дрвене палије ће их асоцират на то да су дужни и плаћени да то раде.

ОДГОВОРИТЕ