Opljačkali pumpu pa udarili u drvo

Mitar Knežević (34) iz Banjaluke uhapšen je jutros u ovom gradu zbog sumnje da je sa još jednim saučesnikom opljačkao benzinsku pumpu "Nestro petrol", u banjalučkoj Ulici Manjačkih ustanika, potvrđeno je "Nezavisnim".

Republika Srpska 04.01.2016 | 13:20
Opljačkali pumpu pa udarili u drvo

Priveden je nakon što je vozilo, u kojem se nalazio, udarilo u drvo pri pokušaju bijega od policajaca.

Pronašli su ga i uhapsili pripadnici Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka i Policijske stanice Centar, zahvaljujući brzim i koordinisanim aktivnostima, i to 20 minuta nakon razbojništva.

"On je 'pao' jutros oko 1.50 časova, a osumnjičen je da je iste noći, oko 01.30 časova, učestvovao u pljački, zajedno sa još jednim licem. Oba su bila maskirana u predjelu glave i naoružana pištoljem i sjekirom", ističe sagovornik "Nezavisnih" iz policije.

Razbojnici su noćas ušli u benzinsku pumpu i uz prijetnju oružjem i sjekirom ukrali računar i za sada neutvrđenu količinu novca, nakon čega su sa lica mjesta pobjegli sitroenom C4.

"Nakon saznanja da je izvršeno krivično djelo, zahvaljujući brzoj intervenciji policijskih službenici su uočili to vozilo, koje je pokušavajući da pobjegne udarilo u drvo u Ulici carice Milice. Osumnjičeni su zatim izašli iz vozila i nastavili da bježe. Policijski službenici su ubrzo sustigli M.K. kojeg su i lišili slobode, a za drugim licem se idalje intenzivno traga", saopštila je Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka.

Izvršen je uviđaj na mjestu izvršenja krivičnog djela, kao i mjesta pronalaska vozila i izuzeti su tragovi i predmeti koji mogu da posluže kao dokaz u krivičnom postupku.

"U vozilu su pronađeni sredstva izvršenja, pištolj i sjekira, kao i torba sa otuđenim novcem. Daljim radom utvrđeno je da je vozilo otuđeno tokom noći između 18. i 19. decembra 2015. godine sa parkinga u Ulici Bore Stankovića", navela je Markanovićeva.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se izvrši kriminalistička obrada osumnjičenog i da se nastavi sa preduzim

NN

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

eto

04.01.2016 12:43

Ko kaze da nema zelenila u Bl i sjekira :))) pa strasno cuj sjekirom doso da pljacka pumpu ja koja šega

ODGOVORITE
Name

gost

04.01.2016 15:32

Nek policija podjeli dobit sa ostecenim drvetom jer ko zna dali bi oni sami uspjeli taj izvrsni poduhvat, a neka se drvo unpredi.

ODGOVORITE
Name

r-hud

04.01.2016 20:37

Da nebi drveta nevjerujem da bi se ikad saznalo za pljačku.Predlažem da se Pliciji dodijele Drvene palije možda bude nekakve vajde u otkrivanjum /lopovluka/.Smatram da drvene palije će ih asocirat na to da su dužni i plaćeni da to rade.

ODGOVORITE