Албуми који нас очекују у 2016.

Година у којој смо тек закорачили биће обележена повратком музичких легенди, попут Дејвида Боувија и Елтона Џона, али и новим материјалом уметника млађих генерација.

Забава 03.01.2016 | 18:08
Албуми који нас очекују у 2016.

Један од најисчекиванијих албума у 2016. је свакако албум Дејвида Боувија "Блацкстар".

Једна од песама 25. студијског албума рок иконе, који ће се у продаји наћи већ од 8. јануара, представљена је крајем новембра. Десетоминутна балада пуштена је уз видео клип снимљен попут кратког филма.

Аустралијска певачица Сиа објавиће 29. јануара свој седми албум, "Тхис Ис Ацтинг", чији је један од наслова, "Аливе", открила у септембру, а други, "Бирд Сет Фрее", у новембру. Нови албум представља компилацију песама које је певачица првобитно наменила другима, попут "Аливе" која је требало да се нађе на новом албуму Адел.

Британска поп звезда Елтон Џон издаће почетком фебруара свој 32. студијски албум под називом "Wондерфул Цразy Нигхт". Ако је судити по синглу "Лоокинг Уп", који је објављен крајем новембра, очекује нас 10 песама у класичном рокенрол маниру.

Месец дана касније, британски састав Ундерwорлд, који је светску славу стекао 1996. године, захваљујући синглу "Борн Слиппy .НУXX" из филма "Трејнспотинг", на тржиште ће избацити свој девети албум. Нови албум, седми по реду, 22. јануара објавиће још један британски алтернативни бенд. Реч је о групи Суеде и њихових 12 нових песама под заједничким називом "Нигхт Тоугхтс". Албум ће пратити филм чији је исечак Суеде открио пре три месеца.

Међу најисчекиванијима је и албум америчког репера 50 Цент, "Стреет Кинг Иммортал", чије је објављивање неколико пута одлагано, а са ког су, од прошлог лета, познате већ две нумере - "Гет Лоw" и "9 Схотс".

На листи новитета у 2016. је и други део албума "Елецтроница" Жан-Мишела Жара. Засад се још увек не зна када ће тачно "Елецтроница2" видети светлост дана, али је познато да је на њему пионир француске електронске музике сарађивао са Дејвидом Линчом и Хансом Зимером.

Један од најављених албума који побуђују посебну пажњу је и постхумни албум Џефа Баклија "Yоу анд И". Двадесет година након смрти калифорнијског певача, који је ушао у легенду иако је за собом оставио само један студијски албум, "Граце" из 1994., дискографска кућа Колумбија рекордс пронашла је десет досад непознатих снимака који ће се наћи у продају од 11. марта. Албум садржи прву верзију Баклијевог највећег хита, "Граце", као и неколико обрада песама попут "Јуст Лике а Wоман" Боба Дилана, "И Кноw Ит'с Овер" Смитса и "Нигхт Флигхт" Лед Зеппелина.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар