Albumi koji nas očekuju u 2016.

Godina u kojoj smo tek zakoračili biće obeležena povratkom muzičkih legendi, poput Dejvida Bouvija i Eltona Džona, ali i novim materijalom umetnika mlađih generacija.

Zabava 03.01.2016 | 18:08
Albumi koji nas očekuju u 2016.

Jedan od najisčekivanijih albuma u 2016. je svakako album Dejvida Bouvija "Blackstar".

Jedna od pesama 25. studijskog albuma rok ikone, koji će se u prodaji naći već od 8. januara, predstavljena je krajem novembra. Desetominutna balada puštena je uz video klip snimljen poput kratkog filma.

Australijska pevačica Sia objaviće 29. januara svoj sedmi album, "This Is Acting", čiji je jedan od naslova, "Alive", otkrila u septembru, a drugi, "Bird Set Free", u novembru. Novi album predstavlja kompilaciju pesama koje je pevačica prvobitno namenila drugima, poput "Alive" koja je trebalo da se nađe na novom albumu Adel.

Britanska pop zvezda Elton Džon izdaće početkom februara svoj 32. studijski album pod nazivom "Wonderful Crazy Night". Ako je suditi po singlu "Looking Up", koji je objavljen krajem novembra, očekuje nas 10 pesama u klasičnom rokenrol maniru.

Mesec dana kasnije, britanski sastav Underworld, koji je svetsku slavu stekao 1996. godine, zahvaljujući singlu "Born Slippy .NUXX" iz filma "Trejnspoting", na tržište će izbaciti svoj deveti album. Novi album, sedmi po redu, 22. januara objaviće još jedan britanski alternativni bend. Reč je o grupi Suede i njihovih 12 novih pesama pod zajedničkim nazivom "Night Toughts". Album će pratiti film čiji je isečak Suede otkrio pre tri meseca.

Među najisčekivanijima je i album američkog repera 50 Cent, "Street King Immortal", čije je objavljivanje nekoliko puta odlagano, a sa kog su, od prošlog leta, poznate već dve numere - "Get Low" i "9 Shots".

Na listi noviteta u 2016. je i drugi deo albuma "Electronica" Žan-Mišela Žara. Zasad se još uvek ne zna kada će tačno "Electronica2" videti svetlost dana, ali je poznato da je na njemu pionir francuske elektronske muzike sarađivao sa Dejvidom Linčom i Hansom Zimerom.

Jedan od najavljenih albuma koji pobuđuju posebnu pažnju je i posthumni album Džefa Baklija "You and I". Dvadeset godina nakon smrti kalifornijskog pevača, koji je ušao u legendu iako je za sobom ostavio samo jedan studijski album, "Grace" iz 1994., diskografska kuća Kolumbija rekords pronašla je deset dosad nepoznatih snimaka koji će se naći u prodaju od 11. marta. Album sadrži prvu verziju Baklijevog najvećeg hita, "Grace", kao i nekoliko obrada pesama poput "Just Like a Woman" Boba Dilana, "I Know It's Over" Smitsa i "Night Flight" Led Zeppelina.

B 92

Komentari / 0

Ostavite komentar