Снијег изазвао серију несрећа у Србији

Максималан опрез у вожњи се саветује на путном правцу Ужице - Чајетина - Нова Варош - Пријепоље, где је неопходно стриктно придржавање постављене саобраћајне сигнализације, прилагођавање брзине условима на путу, јер има и појаве одрона

Србија 03.01.2016 | 14:33
Снијег изазвао серију несрећа у Србији

У Србији снег увелико пада а снежни наноси су до сада већ почели да отежавају саобраћај широм земље због чега је дошло до више саобраћајних несрећа. Последња у низу је та да се на ауто-путу Ниш-Београд код Ражња преврнуо шлепер који је блокирао саобраћај у смеру ка Београду.

Колона возила је велика, а саобраћај се у супротном смеру одвија отежано, а на коловозу има пет до десет центиметара снега.

Јутрос око шест сати догодила се још једна саобраћајна несрећа када је аутобус на ауто-путу за Нови Сад склизнуо са коловоза и ударио у приколицу што је такође изазвао снег и клизав пут.

 

На пружном прелазу између Словца и Диваца у близни Ваљева воз за Бар налетео је на путнички аутомобил и том приликом је живот изгубила једна особа, речено је Тањугу у предузећу Инфраструктура железнице Србије.

Такође, на Панчевачком мосту је путнички аутомобил улетео у железнички колосек и железнички саобраћај је тренутно у прекиду.

Због свега овога желимо да упозоримо све возаче да буду веома опрезни у вожњи, не крећу нигде без зимске опреме, и да уколико не морају не крећу на пут без преке потребе, наводи се у саопштењу Путева Србије.

Републички хидрометеоролошки завод упозорио је данас да ће у централним и јужним пределима Србије доћи до стварања снежног покривача од 15 до 30 центиметара, као и снежних наноса услед јаког ветра у планинским пределима и кошавском подручју, нарочито у доњем Подунављу и јужном Банату.

Максималан опрез у вожњи се саветује на путном правцу Ужице-Чајетина-Нова Варош-Пријепоље, где је неопходно стриктно придржавање постављене саобраћајне сигнализације, прилагођавање брзине условима на путу, јер има и појаве одрона.

Забрана за шлепере и камионе важи на путном правцу Ужице – Нови Пазар – Сјеница где је об Свуда су екипе на терену, а једини проблем прави ветар јаког интезитета, обавезно је коришћење зимске опреме и строго придржавање зимским условима на путу.

Аеродром Никола Тесла у Београду неометано функционише и непрекидно је отворен за авиосаобраћај без обзира на зимске услове и невреме, речено је данас Тањугу у том предузећу.

У периоду појачаних падавина Зимски штаб, који је оформљен још 1. новембра, у пуној је приправности и делује по потреби како би омогућио безбедно и сигурно обављање авиосаобраћаја.

(Телеграф.рс/ Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гас,гас

03.01.2016 14:37

Само лагано, без гаса и дивљања, секунда непазње је довољна да се деси зло. Лагано, хладнокрвно и без панике. Срећан пут свима

ОДГОВОРИТЕ