Snijeg izazvao seriju nesreća u Srbiji

Maksimalan oprez u vožnji se savetuje na putnom pravcu Užice - Čajetina - Nova Varoš - Prijepolje, gde je neophodno striktno pridržavanje postavljene saobraćajne signalizacije, prilagođavanje brzine uslovima na putu, jer ima i pojave odrona

Srbija 03.01.2016 | 14:33
Snijeg izazvao seriju nesreća u Srbiji

U Srbiji sneg uveliko pada a snežni nanosi su do sada već počeli da otežavaju saobraćaj širom zemlje zbog čega je došlo do više saobraćajnih nesreća. Poslednja u nizu je ta da se na auto-putu Niš-Beograd kod Ražnja prevrnuo šleper koji je blokirao saobraćaj u smeru ka Beogradu.

Kolona vozila je velika, a saobraćaj se u suprotnom smeru odvija otežano, a na kolovozu ima pet do deset centimetara snega.

Jutros oko šest sati dogodila se još jedna saobraćajna nesreća kada je autobus na auto-putu za Novi Sad skliznuo sa kolovoza i udario u prikolicu što je takođe izazvao sneg i klizav put.

 

Na pružnom prelazu između Slovca i Divaca u blizni Valjeva voz za Bar naleteo je na putnički automobil i tom prilikom je život izgubila jedna osoba, rečeno je Tanjugu u preduzeću Infrastruktura železnice Srbije.

Takođe, na Pančevačkom mostu je putnički automobil uleteo u železnički kolosek i železnički saobraćaj je trenutno u prekidu.

Zbog svega ovoga želimo da upozorimo sve vozače da budu veoma oprezni u vožnji, ne kreću nigde bez zimske opreme, i da ukoliko ne moraju ne kreću na put bez preke potrebe, navodi se u saopštenju Puteva Srbije.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je danas da će u centralnim i južnim predelima Srbije doći do stvaranja snežnog pokrivača od 15 do 30 centimetara, kao i snežnih nanosa usled jakog vetra u planinskim predelima i košavskom području, naročito u donjem Podunavlju i južnom Banatu.

Maksimalan oprez u vožnji se savetuje na putnom pravcu Užice-Čajetina-Nova Varoš-Prijepolje, gde je neophodno striktno pridržavanje postavljene saobraćajne signalizacije, prilagođavanje brzine uslovima na putu, jer ima i pojave odrona.

Zabrana za šlepere i kamione važi na putnom pravcu Užice – Novi Pazar – Sjenica gde je ob Svuda su ekipe na terenu, a jedini problem pravi vetar jakog inteziteta, obavezno je korišćenje zimske opreme i strogo pridržavanje zimskim uslovima na putu.

Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu neometano funkcioniše i neprekidno je otvoren za aviosaobraćaj bez obzira na zimske uslove i nevreme, rečeno je danas Tanjugu u tom preduzeću.

U periodu pojačanih padavina Zimski štab, koji je oformljen još 1. novembra, u punoj je pripravnosti i deluje po potrebi kako bi omogućio bezbedno i sigurno obavljanje aviosaobraćaja.

(Telegraf.rs/ Agencije)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Gas,gas

03.01.2016 14:37

Samo lagano, bez gasa i divljanja, sekunda nepaznje je dovoljna da se desi zlo. Lagano, hladnokrvno i bez panike. Srećan put svima

ODGOVORITE