Воз за Бар ударио аутомобил код Ваљева

М.М. (43) из Ваљевске Лознице, полицајац на служби у Лајковцу, настрадао је у свом аутомобилу када је на њега на путном прелазу у том селу налетео брзи воз.

Србија 03.01.2016 | 19:54
Воз за Бар ударио аутомобил код Ваљева

До несреће је дошло код станице Млађево на барској прузи, када је брзи воз за Бар, који је са београдске железничке станице пошао у 9.10 часова, налетео на аутомобил који се из правца села

Веселиновац укључивао на магистрални пут Ваљево-Београд. На том путном прелазу постоји Андрејин крст и светлосна сигнализација, али нема браника или полубраника.

Увиђај на лицу места обављају припадници саобраћајне полиције и комисије „Железница Србије“, а на лице места су дошли и ватрогасци како би тело мушкарца извукли из смрсканог аутомобила.

На пет опасних путних прелаза на делу пруге Београд-Бар кроз ваљевски крај, у последњих 15-ак година страдало је 20 људи, од трагедије када је четворо чланова породице Матић из БиХ погинуло када је њихов аутомобил ударио воз на прелазу у Попучкама, до овог последњег случаја.

На делу пруге између Лајковца и Ваљева тренутно је на снази такозвани лагани режим вожњвозова, због квара на путном прелазу на обилазном путу за Ужице у Ваљеву, што значи да се композиције не крећу брзином већом од 30 километара на час а обавеза машиновође је да пред сваки од прелаза успори и на свој долазак возаче аутомобила додатно упозори сиреном.

Од Ресника до улаза у Црну Гору, на српском делу барске пруге постоји 30 путних прелаза од којих је чак 28 између Београда и Ваљева, а пет најкритичнијих, збног конфигурације терена, налази се између Лајковца и Ваљева.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Око соколово

04.01.2016 07:56

Вучићу, поднеси оставку!

ОДГОВОРИТЕ