Voz za Bar udario automobil kod Valjeva

M.M. (43) iz Valjevske Loznice, policajac na službi u Lajkovcu, nastradao je u svom automobilu kada je na njega na putnom prelazu u tom selu naleteo brzi voz.

Srbija 03.01.2016 | 19:54
Voz za Bar udario automobil kod Valjeva

Do nesreće je došlo kod stanice Mlađevo na barskoj pruzi, kada je brzi voz za Bar, koji je sa beogradske železničke stanice pošao u 9.10 časova, naleteo na automobil koji se iz pravca sela

Veselinovac uključivao na magistralni put Valjevo-Beograd. Na tom putnom prelazu postoji Andrejin krst i svetlosna signalizacija, ali nema branika ili polubranika.

Uviđaj na licu mesta obavljaju pripadnici saobraćajne policije i komisije „Železnica Srbije“, a na lice mesta su došli i vatrogasci kako bi telo muškarca izvukli iz smrskanog automobila.

Na pet opasnih putnih prelaza na delu pruge Beograd-Bar kroz valjevski kraj, u poslednjih 15-ak godina stradalo je 20 ljudi, od tragedije kada je četvoro članova porodice Matić iz BiH poginulo kada je njihov automobil udario voz na prelazu u Popučkama, do ovog poslednjeg slučaja.

Na delu pruge između Lajkovca i Valjeva trenutno je na snazi takozvani lagani režim vožnjvozova, zbog kvara na putnom prelazu na obilaznom putu za Užice u Valjevu, što znači da se kompozicije ne kreću brzinom većom od 30 kilometara na čas a obaveza mašinovođe je da pred svaki od prelaza uspori i na svoj dolazak vozače automobila dodatno upozori sirenom.

Od Resnika do ulaza u Crnu Goru, na srpskom delu barske pruge postoji 30 putnih prelaza od kojih je čak 28 između Beograda i Valjeva, a pet najkritičnijih, zbnog konfiguracije terena, nalazi se između Lajkovca i Valjeva.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

04.01.2016 07:56

Vučiću, podnesi ostavku!

ODGOVORITE