Порука Ане Дабовић за 2016.: Будите захвални!

Када сте званично најбоља европска кошаркашица, шампионка континента и дебитујете у НБА, онда сте Ана Дабовић и имате годину за памћење.

Кошарка 04.01.2016 | 11:00
Порука Ане Дабовић за 2016.: Будите захвални!

Са сестром Милицом, Соњом Петровић и осталим играчицама попела је у 2015. Србију на кров Европе. Наша женска кошарка је остварила највећи успех у историји и због њих су девојчице окупирале терене за баскет.

Ана Дабовић (26) је у години за нама постала идол младих. Као и многи спортисти, у 2016. улази радно, а за наше читаоце има јасну поруку.

- Пожелела бих им да живе без стреса, а верујем да то значи и да их здравље служи. Желим им да се што више смеју, да буду захвални, да воле и уживају у свим предивним стварима око нас, јер их је баш много. Верујем да људи који тако живе имају и срећан и испуњен живот - каже Ана у новогодишњем интервјуу за „Блиц”.

Како памтите новогодишње и божићне празнике из детињства?

- Као и већина људи, прослављала сам их у кругу породице и са пуним столом хране. Управо то ми и недостаје сада, моја породица и та храна.

Где и како ћете провести празнике?

- Могла бих да одговорим - радно. Са мојим Јакин Догуом играла сам утакмицу 30. децембра у Анкари, имам тренинге дан касније и 1. јануара. Онда путујемо за Самсун, јер већ 3. јануара играмо против Цаника. Дакле, од празновања неће бити ништа.

Какав је живот у турском делу Кипра?

- Много је лепо живети на Кипру. У децембру смо преко дана били у мајицама кратких рукава. Нема ништа лепше од сунчаних дана, а кад имам времена, одем до мора. Са мном је и брат са породицом, тако да сам срећна што имам лепо друштво, посебно братанца, кога гледам док одраста.

По чему ћете памтити златну годину - европска титула, МВП Евробаскета, деби у НБА?

- Као и сваку годину досад, памтићу је само по лепом. И трудићу се да у наредној применим ствари које сам научила у овој. Има много дивних ствари које су ми се десиле и сигурно да ће 2015. бити заувек посебна година за мене.

На терену блистате, да ли сте и на приватном плану тако остварени?

- Да, као и на терену.

Какве успомене носите из Америке и WНБА?

- Успомене из WНБА су толико лепе, да планирам да се вратим следеће године. У клубу рачунају на мене. Једино што ми се није свидело је што нисмо освојиле шампионски прстен, а јесте то што сам видела да можемо. Верујем да ћемо у наредној сезони у томе и успети.

С каквим жељама улазите у 2016?

- Имам много жеља. Али мени је најважније да здравље послужи моје најближе и мене - завршила је Дабовићева.

Здравље на првом месту

Као и сви, и Ана има жеље са којима улази у 2016. годину.

- Имам много жеља. Али мени је најважније да здравље послужи моје најближе и мене.

Коментари / 0

Оставите коментар