Poruka Ane Dabović za 2016.: Budite zahvalni!

Kada ste zvanično najbolja evropska košarkašica, šampionka kontinenta i debitujete u NBA, onda ste Ana Dabović i imate godinu za pamćenje.

Košarka 04.01.2016 | 11:00
Poruka Ane Dabović za 2016.: Budite zahvalni!

Sa sestrom Milicom, Sonjom Petrović i ostalim igračicama popela je u 2015. Srbiju na krov Evrope. Naša ženska košarka je ostvarila najveći uspeh u istoriji i zbog njih su devojčice okupirale terene za basket.

Ana Dabović (26) je u godini za nama postala idol mladih. Kao i mnogi sportisti, u 2016. ulazi radno, a za naše čitaoce ima jasnu poruku.

- Poželela bih im da žive bez stresa, a verujem da to znači i da ih zdravlje služi. Želim im da se što više smeju, da budu zahvalni, da vole i uživaju u svim predivnim stvarima oko nas, jer ih je baš mnogo. Verujem da ljudi koji tako žive imaju i srećan i ispunjen život - kaže Ana u novogodišnjem intervjuu za „Blic”.

Kako pamtite novogodišnje i božićne praznike iz detinjstva?

- Kao i većina ljudi, proslavljala sam ih u krugu porodice i sa punim stolom hrane. Upravo to mi i nedostaje sada, moja porodica i ta hrana.

Gde i kako ćete provesti praznike?

- Mogla bih da odgovorim - radno. Sa mojim Jakin Doguom igrala sam utakmicu 30. decembra u Ankari, imam treninge dan kasnije i 1. januara. Onda putujemo za Samsun, jer već 3. januara igramo protiv Canika. Dakle, od praznovanja neće biti ništa.

Kakav je život u turskom delu Kipra?

- Mnogo je lepo živeti na Kipru. U decembru smo preko dana bili u majicama kratkih rukava. Nema ništa lepše od sunčanih dana, a kad imam vremena, odem do mora. Sa mnom je i brat sa porodicom, tako da sam srećna što imam lepo društvo, posebno bratanca, koga gledam dok odrasta.

Po čemu ćete pamtiti zlatnu godinu - evropska titula, MVP Evrobasketa, debi u NBA?

- Kao i svaku godinu dosad, pamtiću je samo po lepom. I trudiću se da u narednoj primenim stvari koje sam naučila u ovoj. Ima mnogo divnih stvari koje su mi se desile i sigurno da će 2015. biti zauvek posebna godina za mene.

Na terenu blistate, da li ste i na privatnom planu tako ostvareni?

- Da, kao i na terenu.

Kakve uspomene nosite iz Amerike i WNBA?

- Uspomene iz WNBA su toliko lepe, da planiram da se vratim sledeće godine. U klubu računaju na mene. Jedino što mi se nije svidelo je što nismo osvojile šampionski prsten, a jeste to što sam videla da možemo. Verujem da ćemo u narednoj sezoni u tome i uspeti.

S kakvim željama ulazite u 2016?

- Imam mnogo želja. Ali meni je najvažnije da zdravlje posluži moje najbliže i mene - završila je Dabovićeva.

Zdravlje na prvom mestu

Kao i svi, i Ana ima želje sa kojima ulazi u 2016. godinu.

- Imam mnogo želja. Ali meni je najvažnije da zdravlje posluži moje najbliže i mene.

Komentari / 0

Ostavite komentar