Три јуриша у 2016. - Новакова маршрута за историју: Париз - Рио - Синсинати!

Новак Ђоковић је освојио скоро све, његова витрина је одавно пуна пехара, али три места и даље стоје празна.

Тенис 04.01.2016 | 23:20
Три јуриша у 2016. - Новакова маршрута за историју: Париз - Рио - Синсинати!

И док се у предвечерје нове сезоне спрема за изазове у 2016, Ноле је у поноћ 31. децембра поред здравља, сигурно пожелео да пригрли пехаре са Ролан Гароса, из Синсинатија, а посебно олимпијско злато у Рију. Како је играо у предолимпијској години и какав је домаћи задатак задао противницима, са правом можемо да се надамо да ће у 2016. бити још бољи. Питање које лебди у ваздуху није да ли противници могу да га стигну, већ до када може на овако високом нивоу да игра.

Мотива има на претек. Ако освоји три поменута одличја, његово име биће уписано још дебљим словима у историју него што је сада.

- Новак тежи спортској и резултатској бесмртности. Баш мало спортиста може да се похвали достигнућима које је остварио Новак. Тим човеком су сви одушевљени. Сјајан је играч, али је сјајан и човек - прича за “Блиц” Богдан Обрадовић, селектор Дејвис куп репрезентације, који је био Новаков тренер у млађим категоријама.

Највећа бољка најбољег тенисера света је Ролан Гарос. Стално долази као фаворит, али... У 2014. испречио се Рафаел Надал, а у 2015. потпуно неочекивано Куп мускетара је завршио у рукама Стана Вавринке.

- Два пута је Ролан Гарос имао у џепу. Апсолутно га заслужује и само је питање тренутка када ће коначно постати шампион у Паризу. Знајући Новака, неће се задовољити само једним Купом мускетара - каже Обрадовић.

Рио и Синсинати биће приоритет за други део сезоне.

- Сви знамо колико Новак жели злато за Србију. У Бразилу се игра на његовој омиљеној подлози, на бетону, и знам да ће дати све од себе да донесе медаљу земљи - рекао је селектор.

После 59 титула, 10 освојених гренд слемова, Ђоковић је и даље гладан победа, успеха. Ту је разлика између њега и осталих играча. Новак никада није задовољан и увек може боље.

- Константна жеља за напредовањем и бесконачна жеља за усавршавањем главне су Новакове карактеристике. Сваки његов тренинг је прича за себе. Тежи ка савршенству, цени добре ствари код противника. И због таквог понашања заслужује да буде најбољи свих времена.

Кристални пример генијалности

Не постоји боља особа за разговор о Новаку Ђоковићу од Богдана Обрадовића. Открио нам је селектор занимљив податак.

- Пун је живота. Са свима је у добром контакту, свакога поштује. Никада га нисам видео нерасположеног. Гледао сам на делу шампионе попут Мустера, Риоса, Куертена, Моје, Сампраса, Агасија, Рафтера, Хјуита, Надала, Федерера, и могу да кажем да је Новак убедљиво најхаризматичнији шампион. Он је кристални пример генијалности са ових простора.

Коментари / 0

Оставите коментар