Tri juriša u 2016. - Novakova maršruta za istoriju: Pariz - Rio - Sinsinati!

Novak Đoković je osvojio skoro sve, njegova vitrina je odavno puna pehara, ali tri mesta i dalje stoje prazna.

Tenis 04.01.2016 | 23:20
Tri juriša u 2016. - Novakova maršruta za istoriju: Pariz - Rio - Sinsinati!

I dok se u predvečerje nove sezone sprema za izazove u 2016, Nole je u ponoć 31. decembra pored zdravlja, sigurno poželeo da prigrli pehare sa Rolan Garosa, iz Sinsinatija, a posebno olimpijsko zlato u Riju. Kako je igrao u predolimpijskoj godini i kakav je domaći zadatak zadao protivnicima, sa pravom možemo da se nadamo da će u 2016. biti još bolji. Pitanje koje lebdi u vazduhu nije da li protivnici mogu da ga stignu, već do kada može na ovako visokom nivou da igra.

Motiva ima na pretek. Ako osvoji tri pomenuta odličja, njegovo ime biće upisano još debljim slovima u istoriju nego što je sada.

- Novak teži sportskoj i rezultatskoj besmrtnosti. Baš malo sportista može da se pohvali dostignućima koje je ostvario Novak. Tim čovekom su svi oduševljeni. Sjajan je igrač, ali je sjajan i čovek - priča za “Blic” Bogdan Obradović, selektor Dejvis kup reprezentacije, koji je bio Novakov trener u mlađim kategorijama.

Najveća boljka najboljeg tenisera sveta je Rolan Garos. Stalno dolazi kao favorit, ali... U 2014. isprečio se Rafael Nadal, a u 2015. potpuno neočekivano Kup musketara je završio u rukama Stana Vavrinke.

- Dva puta je Rolan Garos imao u džepu. Apsolutno ga zaslužuje i samo je pitanje trenutka kada će konačno postati šampion u Parizu. Znajući Novaka, neće se zadovoljiti samo jednim Kupom musketara - kaže Obradović.

Rio i Sinsinati biće prioritet za drugi deo sezone.

- Svi znamo koliko Novak želi zlato za Srbiju. U Brazilu se igra na njegovoj omiljenoj podlozi, na betonu, i znam da će dati sve od sebe da donese medalju zemlji - rekao je selektor.

Posle 59 titula, 10 osvojenih grend slemova, Đoković je i dalje gladan pobeda, uspeha. Tu je razlika između njega i ostalih igrača. Novak nikada nije zadovoljan i uvek može bolje.

- Konstantna želja za napredovanjem i beskonačna želja za usavršavanjem glavne su Novakove karakteristike. Svaki njegov trening je priča za sebe. Teži ka savršenstvu, ceni dobre stvari kod protivnika. I zbog takvog ponašanja zaslužuje da bude najbolji svih vremena.

Kristalni primer genijalnosti

Ne postoji bolja osoba za razgovor o Novaku Đokoviću od Bogdana Obradovića. Otkrio nam je selektor zanimljiv podatak.

- Pun je života. Sa svima je u dobrom kontaktu, svakoga poštuje. Nikada ga nisam video neraspoloženog. Gledao sam na delu šampione poput Mustera, Riosa, Kuertena, Moje, Samprasa, Agasija, Raftera, Hjuita, Nadala, Federera, i mogu da kažem da je Novak ubedljivo najharizmatičniji šampion. On je kristalni primer genijalnosti sa ovih prostora.

Komentari / 0

Ostavite komentar