"Змајеви" се окупили, циљ се зна...!

Рукометна репрезентација БиХ с великим ентузијазмом у Мостару почела припреме за наставак квалификација за Свјетско првенство у Франуској 2017. године.

Остали спортови 03.01.2016 | 13:00
"Змајеви" се окупили, циљ се зна...!

Селектор Драган Марковић и репрезентативац Иван Карачић су поручили да су амбиције "змајева" велике.

Пред њима су у 2016. години четири тешке утакмице, двије с Косовом и по једна са Словачком и Литванијом. Прва је на распореду 6. јануара у Ђаковици. Но, репрезентација БиХ поручује из Мостара да уз респект према својим конкурентима очекују побједу.

Најважније је да су играчи здрави, истиче селектор репрезентације који за 4. јануар најављује и пријатељску утакмицу са Црном Гором током припрема. Наводећи како је бх. репрезентација изузетно јака, селектор Марковић је додао да на Косово 6. јануара иду без имало страха, премда су с тог подручја поникли велики рукометаши.

"Постоји увијек доза опреза када играте против екипе коју не познајете довољно. С великим респектом идемо доље, а с друге стране без имало страха. Једни смо од бољих у региону, у стању смо да играмо са свим екипама и да се никога не бојимо", казао је селектор Марковић.

Иван Карачић, такође, има велика очекивања, посебно зато што се за велике утакмице припремају у његовом родном Мостару.

"Надам се да ћемо оправдати очекивања у преосталим утакмицама квалификација. Прије свега, екипа је здрава и сви смо у доброј форми. По квалитету и именима смо најјача репрезентација у групи и мислим да ћемо то оправдати на терену. Надам се да ћемо већ у утакмици са Словачком осигурати пласман у бараж и да ће утакмица у Тузли против Литваније бити формалност. То је моја жеља, а ако буде одлучивала задња утакмица против Литваније мислим да неће бити никаквих проблема. Мислим да смо пуно квалитетнији и да ћемо уз стопостотни ангажман успјети славити. Но, прво морамо успјешно окончати два сусрета с Косовом", рекао је самоувјерени Карачић.

Хасан Шишић, предсједник Спортског савеза Града Мостара, бх. рукометашима је пожелио нове побједе и нагласио да се у Мостару увијек могу осјећати као код куће.

Други дио квалификација за СП играће се од 6. до 17. јануара. Прве двије утакмице рукометаши БиХ играће против Косова, 6. јануара у Ђаковици и три дана касније у Тузли, док квалификације завршавају мечевима у Словачкој 13. јануара и Литванијом у Тузли четири дана касније. У бараж за Свјетско првенство пласираће се само првопласирана селекција из Групе 1.

Коментари / 0

Оставите коментар