"Zmajevi" se okupili, cilj se zna...!

Rukometna reprezentacija BiH s velikim entuzijazmom u Mostaru počela pripreme za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Franuskoj 2017. godine.

Ostali sportovi 03.01.2016 | 13:00
"Zmajevi" se okupili, cilj se zna...!

Selektor Dragan Marković i reprezentativac Ivan Karačić su poručili da su ambicije "zmajeva" velike.

Pred njima su u 2016. godini četiri teške utakmice, dvije s Kosovom i po jedna sa Slovačkom i Litvanijom. Prva je na rasporedu 6. januara u Đakovici. No, reprezentacija BiH poručuje iz Mostara da uz respekt prema svojim konkurentima očekuju pobjedu.

Najvažnije je da su igrači zdravi, ističe selektor reprezentacije koji za 4. januar najavljuje i prijateljsku utakmicu sa Crnom Gorom tokom priprema. Navodeći kako je bh. reprezentacija izuzetno jaka, selektor Marković je dodao da na Kosovo 6. januara idu bez imalo straha, premda su s tog područja ponikli veliki rukometaši.

"Postoji uvijek doza opreza kada igrate protiv ekipe koju ne poznajete dovoljno. S velikim respektom idemo dolje, a s druge strane bez imalo straha. Jedni smo od boljih u regionu, u stanju smo da igramo sa svim ekipama i da se nikoga ne bojimo", kazao je selektor Marković.

Ivan Karačić, takođe, ima velika očekivanja, posebno zato što se za velike utakmice pripremaju u njegovom rodnom Mostaru.

"Nadam se da ćemo opravdati očekivanja u preostalim utakmicama kvalifikacija. Prije svega, ekipa je zdrava i svi smo u dobroj formi. Po kvalitetu i imenima smo najjača reprezentacija u grupi i mislim da ćemo to opravdati na terenu. Nadam se da ćemo već u utakmici sa Slovačkom osigurati plasman u baraž i da će utakmica u Tuzli protiv Litvanije biti formalnost. To je moja želja, a ako bude odlučivala zadnja utakmica protiv Litvanije mislim da neće biti nikakvih problema. Mislim da smo puno kvalitetniji i da ćemo uz stopostotni angažman uspjeti slaviti. No, prvo moramo uspješno okončati dva susreta s Kosovom", rekao je samouvjereni Karačić.

Hasan Šišić, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara, bh. rukometašima je poželio nove pobjede i naglasio da se u Mostaru uvijek mogu osjećati kao kod kuće.

Drugi dio kvalifikacija za SP igraće se od 6. do 17. januara. Prve dvije utakmice rukometaši BiH igraće protiv Kosova, 6. januara u Đakovici i tri dana kasnije u Tuzli, dok kvalifikacije završavaju mečevima u Slovačkoj 13. januara i Litvanijom u Tuzli četiri dana kasnije. U baraž za Svjetsko prvenstvo plasiraće se samo prvoplasirana selekcija iz Grupe 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar