Почео Дакар, Сагмајстер 87. на прологу!

Прологом од Буенос Ајреса до Росарија стартовало је 37. издање релија Дакар на којем ће Србију поново представљати Габор Сагмајстер.

Остали спортови 03.01.2016 | 11:00
Почео Дакар, Сагмајстер 87. на прологу!

Пролог је вожен у дужини од 11 километара, а Сагмајстер је заузео 87. место, у времену од 8:07 минута, са једним минутом и 40 секунди заостатка у односу на Ђоана Бареду на Хонди.

Друго место заузео је Португалац Рубен Фарија, који је имао исто време као Шпанац, док је трећи био његов сународник Елдер Родригес, са три секунде заостатка.

У конкуренцији аутомобилиста, најбољи је био Бернард Тен Бринке у Тојоти, који је деоницу прешао за 6:08 минута. Три секунде иза њега био је бивши победник Дакара Карлос Саинс у Пежоу, док је секунду даље био возач Форда Ћавијер Понс.

Деветоструки светски рели шампион Себастијан Леб имао је девето време на свом дебитантском прологу Дакара, девет секунди иза победника.

Прва етапа Дакара вози се у недељу од Буенос Аиреса до Виља Карлос Паса, пред мотоциклистима ће бити 632 километра, од којих ће 227 чинити специјал, док возаче чека 258 километара испита у оквиру 662 километра дуге етапе.

Коментари / 0

Оставите коментар