Počeo Dakar, Sagmajster 87. na prologu!

Prologom od Buenos Ajresa do Rosarija startovalo je 37. izdanje relija Dakar na kojem će Srbiju ponovo predstavljati Gabor Sagmajster.

Ostali sportovi 03.01.2016 | 11:00
Počeo Dakar, Sagmajster 87. na prologu!

Prolog je vožen u dužini od 11 kilometara, a Sagmajster je zauzeo 87. mesto, u vremenu od 8:07 minuta, sa jednim minutom i 40 sekundi zaostatka u odnosu na Đoana Baredu na Hondi.

Drugo mesto zauzeo je Portugalac Ruben Farija, koji je imao isto vreme kao Španac, dok je treći bio njegov sunarodnik Elder Rodriges, sa tri sekunde zaostatka.

U konkurenciji automobilista, najbolji je bio Bernard Ten Brinke u Tojoti, koji je deonicu prešao za 6:08 minuta. Tri sekunde iza njega bio je bivši pobednik Dakara Karlos Sains u Pežou, dok je sekundu dalje bio vozač Forda Ćavijer Pons.

Devetostruki svetski reli šampion Sebastijan Leb imao je deveto vreme na svom debitantskom prologu Dakara, devet sekundi iza pobednika.

Prva etapa Dakara vozi se u nedelju od Buenos Airesa do Vilja Karlos Pasa, pred motociklistima će biti 632 kilometra, od kojih će 227 činiti specijal, dok vozače čeka 258 kilometara ispita u okviru 662 kilometra duge etape.

Komentari / 0

Ostavite komentar