Видео - интервју: Велика нада Милана, Михаел Модић! БиХ или Србија?!

Млади фудбалер Михаел Модић, члан Милана, у разговору за МОНДО говорио је о одласку у славни италијански клуб, какав је Кристијано Броки као тренер, избору између "орлића" и "змајића"...

Фудбал 03.01.2016 | 15:20
Видео - интервју: Велика нада Милана, Михаел Модић! БиХ или Србија?!

Један од фудбалских бисера са простора Балкана који су нашли свој пут у великим европским клубовима је Михаел Модић, који заједно са старијим братом Андрејом игра за млађе селекције Милана.

Обојица су потписала професионалне уговоре са италијанским клубом, Андреј је чак и код Филипа Инзагија заиграо за први тим на пријатељским мечевима и јасно је да их чека лепа фудбалска будућност.

А у један од највећих светских клубова стигли су из Младости из Котор Вароша, нижелигаша из РС, који је добро водио рачуна о својим млађим категоријама.

"Са екипом Младости из Котор Вароша смо 2008. године отишли на турнир у словачки Прешов, тамо је било преко 40 екипа из свих земаља и била нам је велика част за нас да уопште играмо. Освојили смо треће место, а следеће године и прво место. Када смо били трећи проглашен сам за најбољег играча. Снимак са тог турнира послали смо у Милано и тражили да дођемо на пробу, прошли смо, и у зиму 2011. отишли смо у Милано“, присећа се Михаел, млађи од браће Модић који игра на позицији крила, по потреби и нападача.

Одлазак у Милан био је велика промена и у почетку није било лако.

"Прве две године биле су јако тешке, оставили смо пријатеље, породицу, школу али после тога смо се навикли и сада нам је лепо. У почетку сам време углавном проводио код куће, али онда сам упознао и град. Милан је велики, има много становника и има практично све, леп је за живот. Живим ван Милана у једном хотелу где је 40-ак дечака, идемо у школу, на тренинге, јако мало времена имамо за друге ствари", каже Михаел.

Екипу Милана 1997/98. годиште води некадашњи играч Кирстијано Броки. Какав је као тренер?

"Тренер нам даје доста савета, има много искуства, зеза се с нама, али када се наљути то није добро. Боље да га не љутимо", каже Модић уз осмех.

Као играч Броки је био врло борбен, што се и очекује од дефанзивног везног, а Михаел открива да и данас такав.

"И сада је борбен, на терену је исти као и када је играо. Понекад на тренингу игра с нама и дешава се да улети клизећи и слично", каже Михаел.

Он и његови саиграчи имају прилику да раде са првим тимом, који сада води Синиша Михајловић.

"Моја екипа тренира у кампу са првим тимом и имамо прилику да с њима тренирамо и играмо. Гледамо их и трудимо се да научимо доста од њих. Имамо све што је потребно и практично од нас све зависи колико ћемо бити добри“.

Од којих звезда првог тима млади играча могу највише да науче и ко је онај с ким има прилику да се дружи?

"Од играча ми је најбољи Боатенг, даје нам доста савета, воли да се шали. Такође ту су и Де Јонг и Монтоливо, имају много искуства и много можемо од њих на научимо. Немамо много времена да се дружимо с њима, јер имају своје породице, али највише сам са Боатенгом и Балотелијем. Боатенг сада тренира с нама и враћа се ове зиме у Милан".

Када је Филипо Инзаги водио Милан, његов брат Андреј добио је прилику да заигра за први тим, када можемо и млађег Модића очекивати да дебитује за росонере?

"Тренирам, трудим се и ако Бог да можда ове године заиграм за први тим. Тамо је врло важна и школа, али и фудбал, имамо све услове, тако да све зависи од нас", још једном истиче Михаел Модић.

Свој таленат показао је и на утакмицама против вршњака из највећих светских клубова. Послије меча са Барселоном стигли су и бројни позитивни коментари. Новинари су му дали и надимак "будући Кака", што му, како признаје прија, али и даје одређену одговорност.

"Играли смо против врхунских екипа, о томе сам некада само сањао. Задовољан сам оним што сам досад урадио, али то је само почетак. Када си мали ти надимци су велика мотивација, неко те пореди са неким играчим и ти се поистовећујеш, дајеш све од себе, али када порастеш, то може бити негативна ствар јер можеш да умислиш да си већ достигао његов ниво, тако да треба бити опрезан“.

Засад браћа Модић играју за различите репрезентације. Андреј је прихватио позив у селекцију БиХ, док Михаел од 2013. игра за Србију и недавно је играо за У-18 репрезентацију на мечевима против Пољске. Михаел истиче да је његов избор зависио од тога где ће добити прилику и да ће тако вероватно бити и у будућности.

"Играо сам за Србију из једног јединог разлога - они су ме звали, док ме из БиХ никада нису звали, односно звали су ме након што сам прихватио да играм за Србију. Уколико би дошао позив из БиХ одазвао бих се, хтео бих да видим и како је то".

На крају разговора за МОНДО покушали смо да откријемо и који је његов коначан избор - Србија или БиХ?

„Тренутно на то питање не могу да дам одговор“, одговорио је Модић.

Коментари / 0

Оставите коментар