НБА: Трио Кари-Томпсон-Дурент од 2016.?!

Најбољи играч Оклахома Сити Тандера Кевин Дурент могао би наредног лета да пређе у редове шампиона НБА лиге Голден Стејт Вориорса, преноси ЕСПН.

Кошарка 03.01.2016 | 15:00
НБА: Трио Кари-Томпсон-Дурент од 2016.?!

Тим из Оукленда није продужио уговоре Харисону Барнсу и Фестусу Езилију, а то им пружа велику флексибилност у селери кепу.

"У овом тренутку, све је на бази спекулација. Када разговарате са људима из управа, име тима које се појављује као наредна деситанција Кевина Дурента шокира све – Голден Стејт Вориорси. С друге стране, нико од Кевинових људи не спомиње ову тему", каже Крис Брусард, главни аналитичар за НБА у америчком листу.

Нешто слично прошлог лета наговестио Микал Томпсон, отац бека Вориорса Клеја, рекавши да ће Голден Стејт покушати да ангажује Дурента наредног лета.

Вориорси имају осам играча под уговором за наредну сезону – Клеја Томпсона, Дрејмонда Грина, Ендруа Богута, Андреа Игудалу, Стефена Карија, Џејсона Томпсона, Шона Ливингстона и Кевона Лунија, као и пика из прве рунде драфта.

Укупна примања побројаних играча износе 84,501,199 долара, што оставља само пет и по милиона простора у селери кепу, а то никако није довољно за Дурентову плату од 30 милиона годишње.

Шон Ливингстон (три милиона) и Џејсон Томпсон (2,65 милиона) имају делимично гарантоване уговоре, али би ГСW, поред споменутог двојца, морали да трејдују и Ендруа Богута, као и пика са драфта, како би направили 'простор' да понуде максимални уговор једном од најбољих кошаркаша данашњице.

С друге стране, постоји и варијанта у којој би Барнс завршио у Оклахоми, у тој варијанти би Вориорси чак успели да задрже и Езилија, док задржавање Барнса повлачи огроман трејд два тима са Богутом, Томпсоном, Ливингстоном и неколицином будућих пикова, али је таква солуција најмање реална.

Најкориснији играч лиге из 2014. године игра своју девету сезону у професионалној каријери, а на 596 утакмица просечно је бележио 27,3 поена, седам скокова, 3,6 асистенција, блокаду и 1,2 украдене лопте.

За крај, поставља се питање како би НБА лига изгледала у случају да се ове спекулације обистине, пошто шампион најјаче лиге света тренутно има скор 30-2.

Коментари / 0

Оставите коментар