NBA: Trio Kari-Tompson-Durent od 2016.?!

Najbolji igrač Oklahoma Siti Tandera Kevin Durent mogao bi narednog leta da pređe u redove šampiona NBA lige Golden Stejt Voriorsa, prenosi ESPN.

Košarka 03.01.2016 | 15:00
NBA: Trio Kari-Tompson-Durent od 2016.?!

Tim iz Ouklenda nije produžio ugovore Harisonu Barnsu i Festusu Eziliju, a to im pruža veliku fleksibilnost u seleri kepu.

"U ovom trenutku, sve je na bazi spekulacija. Kada razgovarate sa ljudima iz uprava, ime tima koje se pojavljuje kao naredna desitancija Kevina Durenta šokira sve – Golden Stejt Voriorsi. S druge strane, niko od Kevinovih ljudi ne spominje ovu temu", kaže Kris Brusard, glavni analitičar za NBA u američkom listu.

Nešto slično prošlog leta nagovestio Mikal Tompson, otac beka Voriorsa Kleja, rekavši da će Golden Stejt pokušati da angažuje Durenta narednog leta.

Voriorsi imaju osam igrača pod ugovorom za narednu sezonu – Kleja Tompsona, Drejmonda Grina, Endrua Boguta, Andrea Igudalu, Stefena Karija, Džejsona Tompsona, Šona Livingstona i Kevona Lunija, kao i pika iz prve runde drafta.

Ukupna primanja pobrojanih igrača iznose 84,501,199 dolara, što ostavlja samo pet i po miliona prostora u seleri kepu, a to nikako nije dovoljno za Durentovu platu od 30 miliona godišnje.

Šon Livingston (tri miliona) i Džejson Tompson (2,65 miliona) imaju delimično garantovane ugovore, ali bi GSW, pored spomenutog dvojca, morali da trejduju i Endrua Boguta, kao i pika sa drafta, kako bi napravili 'prostor' da ponude maksimalni ugovor jednom od najboljih košarkaša današnjice.

S druge strane, postoji i varijanta u kojoj bi Barns završio u Oklahomi, u toj varijanti bi Voriorsi čak uspeli da zadrže i Ezilija, dok zadržavanje Barnsa povlači ogroman trejd dva tima sa Bogutom, Tompsonom, Livingstonom i nekolicinom budućih pikova, ali je takva solucija najmanje realna.

Najkorisniji igrač lige iz 2014. godine igra svoju devetu sezonu u profesionalnoj karijeri, a na 596 utakmica prosečno je beležio 27,3 poena, sedam skokova, 3,6 asistencija, blokadu i 1,2 ukradene lopte.

Za kraj, postavlja se pitanje kako bi NBA liga izgledala u slučaju da se ove spekulacije obistine, pošto šampion najjače lige sveta trenutno ima skor 30-2.

Komentari / 0

Ostavite komentar