Јовановић: Можда опет заплачем, ако Звезда уђе у ЛШ!

Омладинска репрезентација Србије постаје првак света победом над Бразилом, Вукашин Јовановић пада на колена, дечије сузе навиру, не може да их заустави.

Фудбал 04.01.2016 | 10:00
Јовановић: Можда опет заплачем, ако Звезда уђе у ЛШ!

Слика која је 20. јуна 2015. године обишла свет остаће упамћена у историји јер на најбољи начин описује чар фудбала – емоцију због које је то најпопуларнија игра на планети.

Сузе радоснице младог Звездиног фудбалера "натерале" су многе Србе широм планете да плачу заједно са њим, а Јовановић, када размишља о 2016. години, има једну жељу – да у црвено-белом дресу заигра у Лиги шампиона, па макар морао поново да заплаче.

"Једном сам плакао, било би глупо опет, али емоције не могу да се контролишу. Покушаћу да их избегнем, али биће много емоција. У Звезди сам од своје десете године, овде сам научио да немам шта да једем, будем познат, да ме људи поздрављају на улици. Звезда је велика породица која носи тугу и радост. Прошле сезоне сам туговао, а ове имам прилику да се радујем. Улазак у Лигу шампиона био би фантастичан успех, али рано је да причамо сада о томе“, почео је причу Јовановић у новогодишњем интервјуу Тањугу.

Јовановић је добрим играма скренуо пажњу бројних тимова широм Европе, али истиче да би волео да се опроба у иностранству тек после пласмана у Лигу шампиона са Црвеном звездом.

"Није исто играти Лигу шампиона са неким другим великим европским тимом или са клубом из свог града у којем сам научио прве кораке. Звезда ми је све дала, направила од мене човека и фудбалера, много тога доживео сам овде. Нисам сањао ни титулу првака света, ни Лигу шампиона, па сам једно достигао. Ушао сам у први тим када је клуб био у јако лошој ситуацији, али сада има наговештаја о пласману у Лигу шампиона“.

Млади дефанзивац истиче да бољу 2015. годину није могао да замисли, али и да је тек на почетку каријере и да жели још много тога да постигне.

"Морам да будем задовољан и срећан јер сам за само шест месеци освојио титулу првака света, а са Звездом сам на добром путуи да постанем шампион Србије. Оне су ми најдраже у животу и биће ми подстрек у животу за неке нове успехе. Освојио сам трофеј првака света са земљом у којој сам родјен и коју волим, а сада и са клубом у којем сам одрастао и где сам као дечак маштао да играм, тако да сам урадио ствари које нико не може да ми избрише".

Он додаје да, упркос огромној предности, нико у Звезди и не помишља да се у другом делу сезоне опусти и "просипа бодове".

"Не смемо да се опуштамо, бићемо опрезни до краја. Не желимо да просипамо бодове, већ да побеђујемо јер смо тако научили, поготово ми који смо поникли у Црвеној звезди. Мотива сигурно неће недостајати, никада нам неће досадити да победјујемо и на пролеће очекујем наставак низа. За мене је прошла година била као из снова и надам се да ће ова бити још боља".

Тим Миодрага Божовића ушао је у клупску историју пошто је у једној сезони везао 19 победа заредом.

"После турбулентног почетка сезоне нико није веровао да бисмо могли да вежемо 19 победа. Међутим, остварили смо тај подухват, за шта је најзаслужнија атмосфера у свлачионици и сјајно другарство. Све је било предодређено за овакав успех. Мислим да можемо још више и боље за неких 30 или 40 одсто када прођемо припреме“, закључио је Јовановић.

Коментари / 0

Оставите коментар