Jovanović: Možda opet zaplačem, ako Zvezda uđe u LŠ!

Omladinska reprezentacija Srbije postaje prvak sveta pobedom nad Brazilom, Vukašin Jovanović pada na kolena, dečije suze naviru, ne može da ih zaustavi.

Fudbal 04.01.2016 | 10:00
Jovanović: Možda opet zaplačem, ako Zvezda uđe u LŠ!

Slika koja je 20. juna 2015. godine obišla svet ostaće upamćena u istoriji jer na najbolji način opisuje čar fudbala – emociju zbog koje je to najpopularnija igra na planeti.

Suze radosnice mladog Zvezdinog fudbalera "naterale" su mnoge Srbe širom planete da plaču zajedno sa njim, a Jovanović, kada razmišlja o 2016. godini, ima jednu želju – da u crveno-belom dresu zaigra u Ligi šampiona, pa makar morao ponovo da zaplače.

"Jednom sam plakao, bilo bi glupo opet, ali emocije ne mogu da se kontrolišu. Pokušaću da ih izbegnem, ali biće mnogo emocija. U Zvezdi sam od svoje desete godine, ovde sam naučio da nemam šta da jedem, budem poznat, da me ljudi pozdravljaju na ulici. Zvezda je velika porodica koja nosi tugu i radost. Prošle sezone sam tugovao, a ove imam priliku da se radujem. Ulazak u Ligu šampiona bio bi fantastičan uspeh, ali rano je da pričamo sada o tome“, počeo je priču Jovanović u novogodišnjem intervjuu Tanjugu.

Jovanović je dobrim igrama skrenuo pažnju brojnih timova širom Evrope, ali ističe da bi voleo da se oproba u inostranstvu tek posle plasmana u Ligu šampiona sa Crvenom zvezdom.

"Nije isto igrati Ligu šampiona sa nekim drugim velikim evropskim timom ili sa klubom iz svog grada u kojem sam naučio prve korake. Zvezda mi je sve dala, napravila od mene čoveka i fudbalera, mnogo toga doživeo sam ovde. Nisam sanjao ni titulu prvaka sveta, ni Ligu šampiona, pa sam jedno dostigao. Ušao sam u prvi tim kada je klub bio u jako lošoj situaciji, ali sada ima nagoveštaja o plasmanu u Ligu šampiona“.

Mladi defanzivac ističe da bolju 2015. godinu nije mogao da zamisli, ali i da je tek na početku karijere i da želi još mnogo toga da postigne.

"Moram da budem zadovoljan i srećan jer sam za samo šest meseci osvojio titulu prvaka sveta, a sa Zvezdom sam na dobrom putui da postanem šampion Srbije. One su mi najdraže u životu i biće mi podstrek u životu za neke nove uspehe. Osvojio sam trofej prvaka sveta sa zemljom u kojoj sam rodjen i koju volim, a sada i sa klubom u kojem sam odrastao i gde sam kao dečak maštao da igram, tako da sam uradio stvari koje niko ne može da mi izbriše".

On dodaje da, uprkos ogromnoj prednosti, niko u Zvezdi i ne pomišlja da se u drugom delu sezone opusti i "prosipa bodove".

"Ne smemo da se opuštamo, bićemo oprezni do kraja. Ne želimo da prosipamo bodove, već da pobeđujemo jer smo tako naučili, pogotovo mi koji smo ponikli u Crvenoj zvezdi. Motiva sigurno neće nedostajati, nikada nam neće dosaditi da pobedjujemo i na proleće očekujem nastavak niza. Za mene je prošla godina bila kao iz snova i nadam se da će ova biti još bolja".

Tim Miodraga Božovića ušao je u klupsku istoriju pošto je u jednoj sezoni vezao 19 pobeda zaredom.

"Posle turbulentnog početka sezone niko nije verovao da bismo mogli da vežemo 19 pobeda. Međutim, ostvarili smo taj poduhvat, za šta je najzaslužnija atmosfera u svlačionici i sjajno drugarstvo. Sve je bilo predodređeno za ovakav uspeh. Mislim da možemo još više i bolje za nekih 30 ili 40 odsto kada prođemo pripreme“, zaključio je Jovanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar