Наредба о истрази Арканових Тигрова

Досадашњи тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је да је донета наредба о истрази Добровољачке гарде, те да је он дотакао и то питање.

Србија 02.01.2016 | 21:20
Наредба о истрази Арканових Тигрова

"Донета је наредба о истрази Гарде, дотакли смо је, али на крају", рекао је он.

Владимир Вукчевић после 12 година на месту тужиоца за ратне злочине отишао је у пензију. Његов наследник није изабран,а Вукчевић каже да је то деликатно место.

„Боље што држава није никог изабрала него да је изабрала неког лошег. Ово је деликатно и важно место, респектабилна институција која ради већ 12 година“, наводи Вукчевић на почетку интервјуа.

Како каже, за највећи успех сматра то што је успео да се одржи с обзиром на политичку ситуацију.

„Мењају се владе, испратио сам пет премијера и пет министара“, наводи он, истичући да онај за којег има доказа треба да буде процесуиран, као и да нема недодирљивих.

На питање како коментарише то што им је председник Николић поручио да „пазе где копају“ и то што министар на аеродрому чека хашког осуђеника, каже да то све илуструје каква је тренутна ситуација.

„То све мора проћи. Прихватио сам мандат јер је то моја дужност, да ми будемо ти који се не мире са тиме да су се у име Срба чинили злочини, да скинемо тај баланс са леђа народа, односно грађана Србије“, каже Вукчевић.

Након тога, Владимир Вукчевић, говорећи о притисцима, каже да је најмање оних видљивих и да је политички притисак присутан све време, свих 12 година.

„Чим немамо довољно новца то је једна врста опструкције. Имате тај изговор „криза је“... То је опструкција, не може да нема новца за такве ствари, као што не може да нема за здравство“, наводи он.

Случајеви Сребреница и Ћушка су при при крају, а за Дубраву наводи да је то велики злочин, али да за њега нису имали капацитета.

„Од почетка радимо са овим бројем људи. На Сребеници је радило троје. Нама су потребни људи, најмање два-три заменика и четири-пет помоћника. Тражили смо више пута. Тако би смо урадили би ту Дубраву, то је злочин парекселанс“, истиче Вукчевић.

Како наводи, „ту је и Арканова Добровољачка гарда, а они нису били цвећке“.

„Црвене беретке смо оставили Миљку Радисављевићу. Гарду смо радили, сад је донета наредба о истрази, дотакли смо је, али на крају. Случај Битићи радимо од првог дана, није урађен, али то није наша кривица. Ми смо све урадили, они други нису.

Према његовим речима, да смо имали доказе против Горана Радосављевића Гурија не би се он шетао по улици. Вукчевић ту наводи да „нико Гурија није штитио“.

На коментаре да нису толико пажње обраћали на злочине над Србима каже да су радили где год је било доказа.

„Нема разлика да ли је Србин или Хрват“, наводи он.

Како каже, Хаг је имао примат и процесуирао је оне највише, „али и ми имамо једног генерала“.

На констатацију новинарке да има и случаја који се повезује са генералом Љубишом Диковићем истиче да „чин није битан и да ће било ко против кога има доказа бити процесуиран, па и Диковић“.

„Поносан сам што смо се одржали у овом систему. Радили смо честито. Имао сам и троје-четворо младих који су стасали на добрим предметима и на то сам поносан“, наводи Вукчевић на крају за Б92.

Извор: Б92

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

xx

02.01.2016 20:58

ЗА КОГА ЈЕ ОН РАДИО И ПРОТИВ КОГА ЈЕ РАДИО??????? ДА ЛИ ЈЕ УОПСТЕ РАДИО КАД НИКОГА НИСУ ОСУДИЛИ ЗА ЗЛОЦИНЕ НАД СРБИМА--ЗАР НЕ???????????????????? СМАТРА УСПЈЕХОМ ДА ЈЕ 12 ГОДИНА ДОБИВАО ЛИЦНИ ДОХОДАК И ИМАО ФУНКЦИЈУ ЈАВНОГ ТУЗИОЦА ---А КОГА ЈЕ ОН ТУЗИО И ЗАСТО????????????? КО ЈЕ ОСУДЈЕН ПО ЊЕГОВОЈ ТУЗБИ?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛИ МИКИЋ

02.01.2016 23:51

Г. ВЛАДИМИРА ВУЧКОВИЋА НИГДЈЕ НИСАМ ВИДИО НА ФРОНТУ ЗА ВРЕМЕ РАТА НИТИ ЈЕ БИО ТАМО ГДЕ СЕ ИЗА ЛЕЂА СРБА КРОЈИЛА ЊИХИВА БУДУЋА СУДБИНА. ДОК НИЈЕ ПОСТАВЉЕН ОД ТАМНИХ И ПОДЗЕМНИХ СИЛА ЗА "ТУЖИОЦА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ" НИГДЕ ГА НИЈЕ У ЈАВНОСТИ БИЛО. КРИО СЕ КАО И МНОГИ ДРУГИ КОМУНИСТИЧКИ И УДБАШКИ ИЗДАЈНИЦИ СРБСКОГА НАРОДА ПО МИШИЈИМ РУПАМА У БЕОГРАДУ. ЗАТИ МОРАМ ВЛАДИМИРА ВУЧКОВИЧА ДА ЈАВНО УПИТАМ ГДЕ ЈЕ ОН БИО ТОКОМ РАТА И ШТА ЈЕ РАДИО ДОК ЈЕ СРБСКИ НАРОД КРВАРИО ВОДЕЋИ БОРБУ ЗА СВОЈ СПАС И БИОЛОШКИ ОПСТАНАК. ЗНА СЕ ДА АРКАНОВА "ДОБРОВОЉАЧКА ГАРДА НИЈЕ БИЛА ЦВЕЋКА" КАО ШТО НИСУ БИЛИ НИ МНОГЕ ДРУГЕ ДОБРОВОЉАЧКЕ ЈЕДИНИЦЕ КАО НИ ВОЈНЕ ЈЕДИНИЦЕ НЕПРИЈАТЕЉА СРБСТВА, АЛИ ЈЕ СВЕ И ЈЕДАН СРБИН КОЈЕГ НЕПРИЈАТЕЉИ БОГА И СРБСТВА: ПРАВОСЛАВЉА И СВЕТОСАВЉА КАО ВРХУНЦА ХРИШЋАНСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ НАЦИОНАЛНЕ ИДЕОЛИГИЈЕ И СРБСКОГ НАЧИН ЖИВОТА НА ПРАВДИ БОГА ПРОГЛАСИШЕ НИ КРИВЕ НИ ДУЖНЕ БЕЗ ДОКАЗА ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЦЕ САМО ЗБОГ ТОГА ШТО СУ ОНИ ИМАЛИ СМЈЕЛОСТИ И ОДЛУЧНОСТИ У ПРЕСУДНОМ ИСТОРИЈСКОМ ТРЕНУТКУ СА ОРУЖЈЕМ У РУЦИ ДА БРАНЕ СРБСКИ НАРОД СВЕТОГ САВЕ ОД УНИШТЕЊА И ЊЕГОВОГ БИОЛОШКОГ ИСТРЕБЉЕЊА БИО БОЉИ ОД ТЕБЕ СРБСКОГ ИЗДАЈНИКА ВЛАДИМИРА ВУЧКОВИЋА. УПАМТИ ДОБРО "ЈАВНИ ТУЖИОЧЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЕ" ДА СУ ЉУДИ ПОПУТ ТЕБЕ КАО ТУЂИ ПЛАЋЕНИЦИ, НАЈАМНИЦИ И ИЗДАЈНИЦИ СВОГ НАРОДА НАЈВЕЋИ ЗЛОЧИНЦИ И ДА "ЗЛО ЧИНИТИ ОД ЗЛА СЕ БРАНЕЋИ ТУ ЗЛОЧИНА НЕМА НИКАКВОГА!"

Name

родјо

02.01.2016 21:03

Поставите Југослава Петрусица,па да видис како се долази до истине. Ако се уопсте зели сазнати права истина,дај Бозе??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

02.01.2016 22:21

Вукцевиц је издајничко Српско говно који спроводи истраге против свог народа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

02.01.2016 22:30

Опет иста прића докле више.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Богољуб

03.01.2016 02:00

Отисао си у пензију и не лупај висе,матора ...ех сваста би ти рекао.Циме се поносис јаднице матори?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВРС РВИ

03.01.2016 12:15

Овога треба објесити за му** као и остале који су радили са њим. Не могу написати шта мислим о њему, било би јако вулгарно и пријетећи за јавно изражавање. Ево сада је у пензији па није заштићен. Доћи ће ђаво по своје...

ОДГОВОРИТЕ