"Сафин ми је рекао да ће побиједити Ђоковића"!

Ернан Гуми, некадашњи тренер Марата Сафина, каже да су играчи попут Руса и Ернестса Гулбиса добри за тенис, а открио је и интересантне детаље из прошлости.

Тенис 04.01.2016 | 09:00
"Сафин ми је рекао да ће побиједити Ђоковића"!

“Прво што ми је Сафн рекао јесте да му се тенис смучио“, каже Гуми у интервјуу за Ла Насион, “Био је невероватан тенисер – често је неочекивано губио на мањим турнирима, али би показао сав свој таленат на Грен слемовима. Гулбис и он нису поштовали противнике, то кажем у позтиивном смислу, и њихова игра зависила је од мотивације“.

Сафин и Ђоковић састали су се два пута у каријери, оба пута је Рус славио – прво 2005. у Аустралији када је српски тенисер још био млад, а онда и на Вимблдону 2008. године са 6:4, 7:6 (7-3), 6:2.

“Морао је да игра са Ђоковићем у другом колу на том Вимблдону и Марат ми је рекао да ће победити. Било је мало лоших осећања између њих двојице тада... Мислим да су играчи попут Сафина и Гулбиса добри за тенис – то је спорт у којем си сам и мораш да се браниш егоизомом, наравно без ружног понашања према противницима“, додао је Гуми.

Сафин је у каријери освојио два Грен слем турнира – УС опен 2000. и Аустралијан опен 2005. године, а на том Вимблдону стигао је до полуфинала, што му је био и последњи значајан резултат у каријери.

Коментари / 0

Оставите коментар