"Safin mi je rekao da će pobijediti Đokovića"!

Ernan Gumi, nekadašnji trener Marata Safina, kaže da su igrači poput Rusa i Ernestsa Gulbisa dobri za tenis, a otkrio je i interesantne detalje iz prošlosti.

Tenis 04.01.2016 | 09:00
"Safin mi je rekao da će pobijediti Đokovića"!

“Prvo što mi je Safn rekao jeste da mu se tenis smučio“, kaže Gumi u intervjuu za La Nasion, “Bio je neverovatan teniser – često je neočekivano gubio na manjim turnirima, ali bi pokazao sav svoj talenat na Gren slemovima. Gulbis i on nisu poštovali protivnike, to kažem u poztiivnom smislu, i njihova igra zavisila je od motivacije“.

Safin i Đoković sastali su se dva puta u karijeri, oba puta je Rus slavio – prvo 2005. u Australiji kada je srpski teniser još bio mlad, a onda i na Vimbldonu 2008. godine sa 6:4, 7:6 (7-3), 6:2.

“Morao je da igra sa Đokovićem u drugom kolu na tom Vimbldonu i Marat mi je rekao da će pobediti. Bilo je malo loših osećanja između njih dvojice tada... Mislim da su igrači poput Safina i Gulbisa dobri za tenis – to je sport u kojem si sam i moraš da se braniš egoizomom, naravno bez ružnog ponašanja prema protivnicima“, dodao je Gumi.

Safin je u karijeri osvojio dva Gren slem turnira – US open 2000. i Australijan open 2005. godine, a na tom Vimbldonu stigao je do polufinala, što mu je bio i poslednji značajan rezultat u karijeri.

Komentari / 0

Ostavite komentar