Почео прелазни рок, Итурбе у Борнмуту!

Борнмут је саопштио је да је довео на позајмицу до краја сезоне фудбалера Роме Хуана Итурбеа, чиме је остварен први трансфер у јануарском прелазном року.

Фудбал 03.01.2016 | 13:20
Почео прелазни рок, Итурбе у Борнмуту!

Трансфер ће се озваничити када га одобре Фудбалски савез Енглеске и када 22-годишњи играч буде добио радну дозволу. Борнмут на крају сезоне може да откупи играча за обештећење које није објављено.

Итурбе је забележио 39 наступа за Рому и постигао је три гола.

"Указана ми је велика шанса доласком у Премијер лигу. Хвала свима који су ово омогућили. Врло сам задовољан што сам овде. Неколико клубова је било заинтересовано, али ствари су се покренуле брзо и после није било никакве сумње", рекао је Итурбе по доласку.

"Нисам много знао о клубу, али када сам почео да читам да ме траже и када сам видео колико ме желе, лако сам донео одлуку да дођем тамо где сам тражен. То је био одлучујући фактор", додао је он.

Итурбе је рођен у Аргентини, али је одрастао у Парагвају, где је играо за Серо Портено. Већ са 18 година је отишао у Порто, а успешне позајмице Ривер Плејту и Верони навеле су Рому да га плати више од 23 милиона евра 2014. године и са њим потпише петогодишњи уговор.

Итурбе је ове сезоне одиграо 19 утакмица за Рому, а једини гол је постигао против Фрозинонеа у септембру. Са новим саиграчима у Борнмуту је тренирао поподне, али неће моћи да игра у суботу против Лестера.

Коментари / 0

Оставите коментар