Хајбек спријечио дуел браће Превц у Инсбруку!

Аустријски ски скакач Михаел Хајбек био је најбољи у квалификацијама пред трећу станицу турнеје Четири скакаонице у аустријском Инсбруку.

Остали спортови 02.01.2016 | 22:00
Хајбек спријечио дуел браће Превц у Инсбруку!

Хајбек, иначе рекордер легендарног Бергисела, у квалификацијама је скочио 127 метара, што му је донело 128,1 бодова.

Друго место, са само бодом мање и за метар краћим скоком, заузео је млади Словенац Домен Превц, док је трећи био Андерс Фанемел из Норвешке.

Због Хајбековог тријумфа у квалификацијама, у главном такмичењу, које је заказано за 14 часова у недељу, видећемо занимљив дуел између њега и водећег у пласману Новогодишње турнеје Петера Превца. Тако је уједно избегнут дуел браће Превц у првој рунди, само захваљујући томе што је Аустријанац претекао млађег од њих двојице.

Превц је одлучио да прескочи квалификације, пошто му прво место у генералном пласману Светског купа гарантује да стартује у последњем дуелу. Млади Словенац после скокова у Оберстдорфу и Гармиш-Партенкирхену има 572,6 бода у поретку Четири скакаонице, а прате га Немац Зеверин Фројнд са 564 и Хајбек са 551,5 бодом.

Фројнд је квалификације у Инсбруку завршио на шестом месту, а између најбоље тројице и њега нашли су се бранилац титуле на турнеји Штефан Крафт и Норвежанин Јохан Андре Форфанг. Прву десеторицу комплетирали су Рихард Фрајтаг и Штефан Лајне из Немачке, Чех Роман Куделка и Јапанац Норијаки Касаи.

Пред окршај у Инсбруку, Превц на челу генералног пласмана Светског купа има 724 бода, испред Фројнда са 559 и Кенета Гангнеса из Норвешке са 490.

Почетак прве рунде у Инсбруку заказан је за недељу од 14 часова.

Коментари / 0

Оставите коментар