Hajbek spriječio duel braće Prevc u Insbruku!

Austrijski ski skakač Mihael Hajbek bio je najbolji u kvalifikacijama pred treću stanicu turneje Četiri skakaonice u austrijskom Insbruku.

Ostali sportovi 02.01.2016 | 22:00
Hajbek spriječio duel braće Prevc u Insbruku!

Hajbek, inače rekorder legendarnog Bergisela, u kvalifikacijama je skočio 127 metara, što mu je donelo 128,1 bodova.

Drugo mesto, sa samo bodom manje i za metar kraćim skokom, zauzeo je mladi Slovenac Domen Prevc, dok je treći bio Anders Fanemel iz Norveške.

Zbog Hajbekovog trijumfa u kvalifikacijama, u glavnom takmičenju, koje je zakazano za 14 časova u nedelju, videćemo zanimljiv duel između njega i vodećeg u plasmanu Novogodišnje turneje Petera Prevca. Tako je ujedno izbegnut duel braće Prevc u prvoj rundi, samo zahvaljujući tome što je Austrijanac pretekao mlađeg od njih dvojice.

Prevc je odlučio da preskoči kvalifikacije, pošto mu prvo mesto u generalnom plasmanu Svetskog kupa garantuje da startuje u poslednjem duelu. Mladi Slovenac posle skokova u Oberstdorfu i Garmiš-Partenkirhenu ima 572,6 boda u poretku Četiri skakaonice, a prate ga Nemac Zeverin Frojnd sa 564 i Hajbek sa 551,5 bodom.

Frojnd je kvalifikacije u Insbruku završio na šestom mestu, a između najbolje trojice i njega našli su se branilac titule na turneji Štefan Kraft i Norvežanin Johan Andre Forfang. Prvu desetoricu kompletirali su Rihard Frajtag i Štefan Lajne iz Nemačke, Čeh Roman Kudelka i Japanac Norijaki Kasai.

Pred okršaj u Insbruku, Prevc na čelu generalnog plasmana Svetskog kupa ima 724 boda, ispred Frojnda sa 559 i Keneta Gangnesa iz Norveške sa 490.

Početak prve runde u Insbruku zakazan je za nedelju od 14 časova.

Komentari / 0

Ostavite komentar