Вулин: Нова правила за превоз миграната

Министар за рад, запошљавање и социјална питања Србије Александар Вулин изјавио је да су Словенија и Хрватска увеле нова правила за превоз и регистрацију миграната, која се односе на смањење капацитета возова за мигранте.

Србија 02.01.2016 | 15:20
Вулин: Нова правила за превоз миграната

Он је појаснио да та правила подразумијевају да се возовима за мигранте не може превозити више од 940 миграната и да морају да буду праћени одговарајућим списком имена, презимена и земаља из којих долазе.

"За Србију та одлука не представља велики проблем или напор, будући да се прављење таквих спискова и иначе ради у Прешеву, где се свим мигрантима издају одговарајућа документа", рекао је Вулин.

Вулин је потврдио да је Србија обавијестила Македонију о мјерама влада Хрватске и Словеније и додао да очекује да ће се и Влада Македоније прилагодити тим захтјевима, преносе медији.

"Одлуке Словеније и Хрватске се односе на Србију, а одлука Србије је истоветна и одмах ће се применити на Македонију", рекао је Вулин.

Према његовим ријечима, тренутно се на територији Србије налази око хиљаду миграната који се крећу од прихватног центра у Прешеву, према прихватним центрима у Адашевцима и у Шиду.

"Промена температуре и захлађење нас није изненадило, сви наши прихватни објекти су загрејани у свима ради грејање, а обезбедили смо чак и грејање шатора у тим прихватним центрима", истакао је Вулин.

Коментари / 0

Оставите коментар